Elettiin vuotta 1997.

Philadelphia Flyers ja New York Rangers pelasivat idän konferenssifinaalien viidettä osaottelua. Flyers johti ottelusarjaa voitoin 3-1.

Eric Lindros iski ottelulle alkutahdit viemällä Philadelphian 1-0 -johtoon. Rangers tuli peliin mukaan reilut seitsemän minuuttia myöhemmin, kun Alexander Karpotsev ja Esa Tikkanen iskivät maalin mieheen vajaan puolen minuutin sisään. Syöttöpisteen molempiin osumiin nappasi Wayne Gretzky.

Newyorkilaiset joutuivat kuitenkin jälleen takaa-ajoasemaan, kun John LeClair ja Rob Brind’Amour veivät isännät samassa erässä taas maalin karkumatkalle.

Päätöserässä Brind’Amour pamautti vielä illan toisensa ja Flyers marssi Stanley Cupin finaaleihin maalein 4-2.

Kamppailun jälkeen Philadelphialle ojennettiin itäisen konferenssin voittopokaali, mutta kapteeni Lindros ei halunnut ottaa sitä vastaan. Eikä varsinkaan koskea siihen.

– Olemme ottaneet kolme askelta, mutta voittoon tarvitaan vielä neljäs, Lindros selitti tuolloin päätöstään olla koskematta Prince of Wales Trophyyn.

No, tämä koskematta jättäminen ei selvästikään Flyersia finaaleissa auttanut, sillä Detroit Red Wings survoi pennsylvanialaiset maanrakoon voitoin 4-0.

Tästä lähti kuitenkin liikkeelle myytti, jonka mukaan voittopokaaliin koskeminen tuottaa epäonnea tulevassa Stanley Cup -taistossa.

Vuoden 1997 jälkeen 10 Stanley Cup -voittajaa on koskenut konferenssipokaaliin ja 10 voittajaa ei.

Finaaleissa hävinneistä joukkueista seitsemän koski ja 13 jätti koskematta.

Se siis siitä taikauskosta.

Tämän vuoden konferenssifinaalien voittajat, Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin sekä Vegas Golden Knightsin Deryk Engelland nappasivat surutta voittopystit ja kantoivat ne suoraan pukukoppiin.

Ovetshkin kantoi pokaalia vielä lentokentälläkin, kun Capitals saapui takaisin kotiinsa Washingtoniin.