NHL:n konferenssivälierissä kautensa päättäneen Boston Bruinsin presidentti Cam Neely vaati NBC-kanavan haastattelussa tuomaritoiminnasta keskustelemista. Taival päättyi Tampa Bay Lightningia vastaan voitoin 4-1.

– Tämä täytyy myöntää, koska peli on muuttunut nopeammaksi. Oli useita mahtavia, jännittäviä otteluita pudotuspeleissä ja paljon puhetta – ei pelkästään meidän sarjassamme – tuomaritoiminnasta, Neely sanoo.

Erityisesti Neelyn mieltä risoo toisen ottelun tapahtumat. Bruinsin tähtihyökkääjä Brad Marchand polki läpiajoon, mutta Tampa Bay Lightningin ruotsalaispuolustaja Anton Strålman huitoi Marchandia käsille. Tilanteesta olisi voinut viheltää jopa rangaistuslaukauksen, mutta tuomaristo päätti olla rankaisematta Lightning-pakkia mitenkään.

Toisena esimerkkinä hän nostaa neljännen pelin tilanteen, jossa Nikita Kutsherov taklasi Charlie McAvoyn selästä jäähän Bruins-maalin takana, joka johti Steven Stamkosin tasoitusmaaliin.

– Miksi tuomarit eivät viheltäneet sitä, kun johdimme 3-2 ja peliä oli seitsemän minuuttia aikaa. Meidän olisi pitänyt päästä ylivoimalle, ja olisimme tehneet maalin tai emme, kellosta olisi kulunut kaksi minuutta ja olisimme menneet Tampaan aivan erilaisesta asetelmasta. Viheltämättömät jäähyt turhauttivat minua eniten.

Neelyn mielestä ottelusarjan olisi pitänyt viidennessä ottelussa olla tasan 2-2.

– Suurin pettymys minulle oli, enkä ota Tampalta mitään pois, että tuntui siltä kuin meidän olisi pitänyt mennä (takaisin Tampaan) viidenteen peliin 2-2-tilanteesta. Se on aivan erilainen asetelma, kuin 3-1-tilanne.

– Voit sanoa mitä tahansa yksittäiseen peliin keskittymisestä, mutta pelaaja katsoo aina kokonaisuutta ja ajattelee: ”Hei, meidän täytyy voittaa kolme peräkkäin tätä joukkuetta vastaan”. Se on aivan erilainen lähtötilanne, Neely muistutti.