Tampa Bay Lightning ja Washington Capitals pelaavat tänä yönä NHL:n finaalipaikasta.

Mestari Pittsburghin tiputtanut Washington voitti kaksi ensimmäistä peliä Tampassa ja konferenssin mestaruus näytti menevän selkeästi Washingtoniin. Niin ei käynyt, vaan Tampa voitti kolme seuraavaa peliä. Washington tasoitti voitot kuudennessa ottelussa.

– Washingtonilla on kärki kovassa iskussa (Aleksandr) Ovetskinin ja (Jevgeni) Kuznetsovin johdolla. Reservissä (Nicklas) Bäckströmiä ja muita huippuyksilöitä enemmänkin, entinen NHL-ammattilainen Sami Helenius toteaa NHLSuomi-sivustolle.

Tampa Bay nauttii kotiedusta ratkaisevassa 7. ottelussa ja mielii parin vuoden tauon jälkeen pelaamaan Stanley Cupista.

(Nikita) Kutserov on painanut maaleja ja Tampan maalivahtipeli on ollut hyvää. Ei tästä niin kauaa ole, kun Tampa oli finaalissa. GM Steve Yzerman on tehnyt siellä hyvää duunia. Hän pelasi aikoinaan fiksusti ja se fiksuus on näemmä pystytty viemään toimistolle asti. Scouttaus on toiminut ja pelaajahankinnat ovat olleet hyviä, kovista otteistaan tunnettu Helenius kehuu.

– Tampa oli muutamia vuosia pahnanpohjimmainen ja pääsi sitä kautta varaamaan parhaita. Jos on scouttaus kunnossa, niin siinä saa isoja kaloja. Vuosien saatossa he sitten alkavat kantaa joukkuetta.

Washingtonin onnistui katkaista Tampan kolmen pelin voittoputki maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa. Washingtonissa pelattu ottelu päättyi kotijoukkueen selkeään 3-0-voittoon. Tampa jäi ensimmäisen kerran tässä ottelusarjassa ilman maalia.

Kun katsoo vedonlyöjien panostuksia, on Lightning silti selkeä suosikki. Syynä tähän on pitkälti kotietu.

– Washington vei kuudennen pelin 3-0 ja jotenkin siitä jäi sellainen kutina, että Washington voittaa ratkaisevan ottelun, vaikka pelataankin Tampassa, Helenius ennustaa ja jatkaa:

– Kumpi voittaakaan, niin saa vastaansa niin sanotusti nimettömämmän, mutta erittäin hyvin joukkueena pelaavan Vegasin. Sitten katsotaan viekö joukkuepelaaminen vai huippuyksilöt voiton.

Tampa Bay ja Washington iskevät yhteen tänä yönä klo 03.00 Suomen aikaa. Ottelu on nähtävissä suorana osoitteessa viaplay.fi. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viafree.fi.