Kohta lähes vuoden vanha seura Vegas Golden Knights jatkoi yllätyksien tiellä, kun se eteni debyyttikaudellaan sensaatiomaisesti Stanley Cup -finaaleihin.

Se kaatoi läntisen konferenssin finaaleissa Winnipeg Jetsin viiden pelin jälkeen ja pääsee nostamaan tittelin kunniaksi ensimmäisen mestaruusviirin kotihallinsa kattoon. Samalle joukkue tuo mukanaan vähintään yhden pokaalin eli lännen mestarille myönnetyn Clarence S Campbell Bowlin.

Vegasilaisten pelaajat yllättivät myös ottelun jälkeen käydyssä palkintoseremoniassa, kun joukkueen varakapteeni Deryk Engelland koski pokaaliin. Eleen uskotaan tuovan NHL-piireissä huonoa onnea Stanley Cup -finaaleihin.

Kun Engelland tarttui pokaalin kahvaan kiinni, Winnipegin yleisö reagoi äänekkäästi ja antoi tyylikkäät suosionosoitukset rohkeasta tempusta.

Engelland ei kuitenkaan nostanut palkintoa olkapäidensä yläpuolelle, vaan marssi sen kanssa pukukoppiin. Muu Vegasin miehistö seurasi varakapteenia, eikä hurraa-huutoja kuulunut ainakaan toistaiseksi.

Suurimmat juhlat Vegas haluaa säästää seuraavaan ottelusarjaan. Se saa nyt levätä hetken aikaa ja seurata tulevan vastustajansa pelejä. Idässä kamppailevat vielä Tampa Bay Lightning sekä Washington Capitals.

Vegasin miehistössä on ainakin yksi pelaaja, joka nauraa perinteiselle kiroukselle. Upean kevään pelannut maalivahti Marc-Andre Fleury on nimittäin voittanut Stanley Cup -mestaruuden kolmesti ja ollut aina nostamassa konferenssin mestaruuspokaalia.