Huippulupaavan suomalaishyökkääjän Aleksi Heponiemen edustama Swift Current Broncos kärsi katkeran tappion Kanadan pääjunioriliigon lopputurnauksen eli Memorial Cupin avausottelussaan lauantaina. Quebecin junioriliigan mestari Acadie-Bathurst Titan löi WHL-mestari Swift Currentin jatkoajalla 4-3.

Swift Current johti kamppailua 2-1 ja 3-2. Acadie-Bathurst teki molemmat tasoitusmaalinsa alivoimalla. Titanin Liam Murphy iski ratkaisun ajassa 62:58 Heponiemen seuratessa tilannetta aitiopaikalta.

[readmore from=”suomalaiset”]

Heponiemi jäi plusmiinustilastossa kolme pykälää pakkaselle. Broncos-kapteeni Glen Gawdinin lukema oli -4.

– Teimme virheitä, jotka eivät ole tyypillisiä meille. Päästimme vastustajan vastahyökkäyksiin useammin kuin olemme tehneet koko seitsemän viikon ajan pudotuspeleissä, Swift Currentin päävalmentaja Manny Viveiros manaili lehdistötilaisuudessa.

Swift Currentin päivää synkisti entisestään tähtihyökkääjä Tyler Steenbergenin loukkaantuminen. Tammikuussa Kanadalle nuorten MM-kultaa ratkaissut Steenbergen ehti tehdä Broncosin ensimmäisen maalin ylivoimalla.

Swift Current saa maanantaina vastaansa Ontarion junioriliigan mestarin Hamilton Bulldogsin.