Lähes kokonaan NHL-pelaajista koostuva Ruotsin joukkue jatkaa jääkiekon MM-kisoissa välieriin voitettuaan puolivälieräottelussa Latvian 3-2. Latvia, jolla ei ollut joukkueessaan yhtään NHL-pelaajaa, antoi Ruotsille kovan vastuksen.

– Ensimmäinen erä oli ihan hyvä, mutta toisessa erässä otimme liikaa jäähyjä. Kun pelasimme viidellä viittä vastaan, olimme toisessa erässä parempia. Kolmannessa erässä Latvia sai onnekkaan maalin, mutta hallitsimme erää muuten selkeästi, arvioi seuratasolla Calgary Flamesia edustava Ruotsin kapteeni Mikael Backlund.

[readmore from=”haastattelut”]

Vastustaja sai Backlundilta krediittiä.

– Latvia taisteli hyvin. Heillä on hyvä joukkue ja he ansaitsevat tunnustusta.

Ruotsi kohtaa puolivälieräottelussa lauantaina Yhdysvallat, joka on hävinnyt vain yhden ottelun. Puolivälierässsään amerikkalaiset voittivat Tshekin 3-2.

– Odotan nopeaa ja tasokasta peliä. USA:lla on paljon taitoa ja nopeita pelaajia, Backlund ennakoi.

Backlund pääsee myös kohtaamaan seurakaverinsa Johnny Gaudreaun. Supertähti Gaudreau on pelannut MM-kisoissa vahvasti, vaikka onkin viihtynyt Herningin yöelämässä useampana iltana.

– Siitä tulee hauskaa. En ole pelannut häntä vastaan aiemmin, joten odotan innolla, Backlund totesi Gaudreaun kohtaamisesta.

Torstain kiekkopommi oli Suomen tappio Sveitsille. Leijonat hävisi sveitsiläisille 2-3.

– En nähnyt peliä, joten en tiedä, miten suomalaiset pelasivat, mutta Sveitsi on hyvä joukkue, eikä heidän voittonsa ole sinänsä yllätys, Backlund arvioi.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Kööpenhamina