HERNING. Yhdysvallat eteni MM-kisojen välieriin kaatamalla torstaina Tshekin 3-2. USA:n sankari oli kapteeni Patrick Kane, joka iski kaksi maalia. Samalla Kane kasvatti koko kisojen pistesaldonsa lukemiin 8+11=19. Kane on siis vain yhden pisteen päässä Kanadan entisestä tähdestä Dany Heatleysta, joka rikkoi aikanaan 20 pisteen rajan. Se on edelleen ”modernin ajan” ennätys.

Kane väittää, ettei asialla ole väliä.

– Ei sillä oikeastaan mitään merkitystä ole. Pisteitähän tänne on tultu tekemäänkin. Se on minun työtäni. Pelaan vain omaa peliäni ja yritän tehdä pisteitä ja sitä kautta auttaa joukkuetta. Pisteitä on tietenkin aina hieno tehdä, Kane sanoi.

USA:lla on lipsahtanut MM-kisoissa biletysvaihde silmään, mutta Kane vakuuttaa joukkueen olevan tosissaan.

– Tämä oli hyvä voitto joukkueelle. Meidän tavoitteenamme on voittaa maailmanmestaruus. Nyt olemme hyvällä tiellä sen suhteen. Tämä oli kova peli ja Tshekki on hyvä joukkue. Katsotaan nyt kuka tulee vastaan seuraavaksi ja yritetään voittaa sekin peli, Kane sanoi.

Tshekki-peliin Kane ei ollut täysin tyytyväinen.

– Tänään olisimme voineet pelata kyllä paremmin. Menimme 2-0-johtoon, mutta menetimme sen johdon. Aloitimme pelin hyvin ja saimme maaleja, mutta sitten nostimme jalan kaasulta. Olisi pitänyt pelata paremmin, Kane harmitteli.

USA:n todennäköinen vastustaja välierissä on Ruotsi, joka kohtaa puolivälierässä Latvian.

– Ruotsi on hyvä joukkue, mutta katsotaan nyt ensin ketä vastaan pelaamme. Ei mennä asioiden edelle, Kane linjasi.

Ville Hirvonen
@hirvonenville