HERNING. Yhdysvallat sijoittui MM-kisojen Herningin alkulohkossa toiseksi heti Suomen jälkeen, vaikka valmistautuminen peleihin ei ole mennyt täysin ammattilaisten käsikirjan mukaan.

NHLSuomi oli paikalla, kun Yhdysvallat sulatteli alkulohkon päättymistä useammassakin baarissa myöhään keskiviikon vastaisena yönä. USA:n MM-joukkueella on ilmeisesti kovin löyhät säännöt MM-kisoissa, sillä useampikin pelaaja oli päässyt olut-lasin äärelle. Tunnetuimpia nimiä oli Calgary Flamesin NHL-tähti Johnny Gaudreau.

USA:n pelaajat olivat hyvällä tuulella, mutta missään kaatokännissä pelaajat eivät olleet. NHLSuomen saamien tietojen mukaan kyseessä ei ollut ainoa kerta, kun USA:n pelaajat ovat baarissa. Heidät on nähty useampana iltana Herningin yöelämässä. Keskiviikon vastaisena yönä USA:n pelaajat viettivät aikaansa baarissa seuraten Tampa Bayn ja Washingtonin välistä pudotuspeliottelua.

USA:n turnaus jatkuu torstaina puolivälieräottelulla Tshekkiä vastaan. Ei pidä yllättyä, jos joukkueen valmistautuminen on jäänyt hieman vajaaksi.

Ville Hirvonen
@hirvonenville