HERNING. Latvia selviytyi eilen tiistaina ensi kertaa yhdeksään vuoteen puolivälieriin MM-kisoissa. Ottelun jälkeen nollapelin Tanskaa vastaan pitänyt maalivahti Elvis Merzlikins ei varsinaisesti pitänyt kynttilää vakan alla.

– Ei se minulle henkilökohtaisesti kovin hauskaa ollut, sillä en kohdannut paljon laukauksia. Minulla oli vaikeampaa Korea-pelissä. Tanska on hyvä joukkue. He tulivat todella kovaa päälle kolmannessa erässä. Olimme parempia puolustuspelissä koko illan. Siihen olen tyytyväinen, Merzlikins sanoi ottelun jälkeen.

Tanskalainen kotiyleisö piti kovaa mekkalaa läpi illan. Tämäkään ei kuitenkaan säväyttänyt latvialaismaalivahtia.

– Olen pelannut pahemmissakin paikoissa, joten minulle henkilökohtaisesti siinä ei ollut mitään ihmeellistä. Olen kasvanut riittävästi, joten se ei saanut minua hermostumaan. Ehkä hermoilen sitten, jos pääsemme finaaliin, Merzlikins sanoi itsevarmasti.

Latvia kohtaa puolivälierissä Ruotsin torstaina. Tre Kronorin joukkue pullistelee NHL-tähtiä, mutta kova nimilista ei tehnyt vaikutusta HC Luganon maalivahtiin.

– He ovat jääkiekkojoukkue, eikö niin? He ovat todella hyvä jääkiekkojoukkue, mutta he ovat ihan yhtä hyviä kuin Tanska. Missä se ero on? En näe mitään eroa, Merzlikins sanoi vakavalla naamalla.

Ville Hirvonen
@hirvonenville