HERNING. Columbus Blue Jacketsin tähtihyökkääjä Cam Atkinson saapui auttamaan Yhdysvaltoja Tanskan MM-kisoihin pitkän kauden jälkeen. USA:n osalta turnaus on alkanut kahdella voitolla ja Atkinson on nakuttanut kahteen peliin tehot 1+1.

Lauantai-iltana kaatui Tanska maalein 4-0. Ottelun jälkeen puhutti jälleen Herningin peliareenan ongelma, heikkokuntoinen jää.

– Se oli aika pehmeä, mutta toisaalta se on sama molemmille. Sen läpi on vain taisteltava ja yritettävä pitää peli mahdollisimman yksinkertaisena, Atkinson sanoi ottelun jälkeen.

USA kaatoi perjantaina Kanadan, mutta lauantain ottelu oli silti parempi Jenkeiltä kuin aiempi ottelu.

– Se oli vähän kuin yö ja päivä. Pelasimme ehdottomasti ehjemmän 60-minuuttisen. Pelasimme hyvin yksinkertaista kiekkoa. Yritimme pakottaa heidät virheisiin omalla alueella, kun kiekko oli siellä ja teimme myös sen, Atkinson sanoi.

Atkinsonin mukaan avausmaalilla oli lauantaina iso merkitys.

– Tiesimme, että he tulevat kovaa ensimmäiset minuutit. He ovat hyvä joukkue ja heillä on paljon hyviä pelaajia. Pysyimme kuitenkin pelisuunnitelmassamme ja kun teimme ensimmäisen maalin, niin hanat aukesivat, Atkinson luonnehti.

Atkinson pelasi tällä kaudella NHL:ssä 65 ottelua tehoilla 24+22=46. Pudotuspeleissä jenkkihyökkääjä pelasi kuusi ottelua tehoilla 2+2=4.

Ville Hirvonen
@hirvonenville