Boston Bruinsin Bruce Cassidy, Colorado Avalanchen Jared Bednar ja Vegas Golden Knightsin Gerard Gallant ovat ehdolla NHL:n parhaaksi valmentajaksi (Jack Adams Award).

Valinnoissa tuskin on mitään epäselvää.

Cassidy johti ensimmäisellä täydellä NHL-kaudellaan Bruinsin pisteissä (112) koko liigan neljänneksi parhaaksi joukkueeksi. Hän on saanut myös piiskattua Bruinsin tulokaspelaajat loistavaan iskuun, sillä he tekivät peräti 22 prosenttia kaikista Bostonin runkosarjamaaleista (58).

Bednar käskytti Avalachen läntisen konferenssin viimeiselle pudotuspelipaikalle ja kohensi umpisurkean viime kauden pistesaldoa 47:llä pisteellä. Uskomattomampaa tästä tekee vielä se, että Coloradossa pelasi peräti 11 tulokasta, jotka pelasivat yhteensä hurjat 419 runkosarjaottelua.

Vegasin päävalmentaja Gallant sen sijaan teki uskomattomammastakin uskomattomampaa. Hän valmensi ensinnäkin debyyttikauttaan pelaavan joukkueen sensaatiomaisesti pudotuspeleihin. Tähän ei ole pystynyt aikaisemmin yksikään modernin ajan urheiluseura Pohjois-Amerikkalaisissa urheilulajeissa. Sen lisäksi peräti 11 ritaripelaajaa rikkoi oman henkilökohtaisen piste-ennätyksensä, joista hyökkääjä William Karlssonin suoritus lienee käsittämättömin. Ruotsalainen takoi edellisellä kaudellaan ainoastaan kuusi maalia, mutta tällä kaudella reppu heilahti peräti 43 kertaa!

Mitä tulee Vegasin Twitter-päivitykseen, niin Jack Adamsin saajasta ei ole ainakaan kahta puhetta:

x-Vegas Golden Knights

@GoldenKnights
Why is Gallant a Jack Adams finalist?

to name a few reasons, he coached a first-year team that:

-won the Pacific Division
-started the season 8-1-0 with FOUR GOALIES in 10 games
-had 11 players record career-best point totals
-set like a hundred records