”Kiekkoraamatuksi” tituleerattu The Hockey News -lehti nosti torstaina esiin viisi NHL-tähteä, joiden täytyy parantaa otteitaan NHL:n pudotuspeleissä.

Näiden viiden heikon runkosarjan pelanneen kiekkoilijan joukossa oli yksi suomalainen: Toronto Maple Leafsin hyökkääjä Leo Komarov.

– Viimeisen kahden kauden ajan Maple Leafsin ”suosikkisetä” on ollut todella hyödyllinen pelaaja kokoonpanossa. 149 ottelun aikana hän on tehnyt 33 maalia ja 68 tehopistettä. Hän on myös kellottanut 17:25 minuuttia ottelua kohden peliaikaa, THN:n toimittaja Jared Clinton taustoittaa.

– Hän on ärsyttävä pelaaja – sellainen, joka pääsee vastustajan ihon alle. Tällä kaudella tosin, Komarov ei ole ollut yhtään niin hyödyllinen siinä mielessä. Hänen peliaikansa on vähentynyt sekä hänen tilastonsa ovat tippuneet jyrkästi. Hän on tehnyt vain seitsemän maalia ja 19 tehopistettä 74 ottelussa tällä kaudella.

Clinton kuitenkin uskoo, että Komarov pystyy parantamaan suorituksiaan, kun ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastaan tulee fyysisenä joukkueena tunnettu Boston Bruins.

– Onneksi kuitenkin Komarov voi poistaa kaikki nämä ajatukset tästä normaalia huonommasta kaudesta pelaamalla loistavat pudotuspelit. Bruinsin puolustus keskittyy vain Auston Matthewsin, Mitch Marnerin, William Nylanderin ja Nazem Kadrin puolustamiseen, joten Leafsin alempien ketjujen pelaajien ei tarvitse pelata pahempia vastustajia vastaan jäällä. Ja hei… Jos Komarov haluaa sekoittaa pakkaa hieman ja luoda hämmennystä – Leafsiä ei varmasti haittaa se, Clinton sanoo.

THN:n neljä muuta pelaajaa olivat: Washington Capitalsin hyökkääjä T.J Oshie, San Jose Sharksin hyökkääjä Joel Ward, Anaheim Ducksin hyökkääjä Corey Perry sekä Pittsburgh Penguinsin hyökkääjä Conor Sheary.

Lue klikkaamalla tästä lehden perustelut näille valinnoille.