Pietarin SKA:n maalivahti Mikko Koskinen on suuntaamassa ensi kaudeksi uusien haasteiden pariin, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Sasha Huttunen Twitter-tilillään.

29-vuotiaan suomalaiskonkarin ensi kauden suunta ei paljastu toimittajan twiitissä, mutta todennäköistä on, että Koskinen suuntaa tavoittelemaan NHL-paikkaa.

Yhdeksi päätekijäksi mahdollisessa ratkaisussa nousee ikä. Suomalaismaalivahti on jo 29-vuotias, joten on hänen on suunnattava lähiaikoina NHL:ään, jos hän sinne vielä halajaa. Koskisen taso riittää varmasti taalajäille, sillä hän on ollut jo vuosien ajan Euroopan parhaimmistoa.

Espoolaisen kiekkokoulun kasvatti pelasi myös kuluneella kaudella vahvasti KHL:ssä, kun hän esiintyi runkosarjassa 29 ottelussa torjuntaprosentilla 93,7 ja pudotuspeleissä 14 ottelussa torjuntaprosentilla 93,8. Mies toimi myös Leijonien ykkösmaalivahtina Pyeongchangin olympialaisissa.

Pohjois-Amerikka on Koskiselle jo entuudestaan tuttu kausilta 2009-11. Tuolloin hän pelasi neljä NHL-ottelua New York Islandersin maalilla.

Sasha Huttunen

@kuplassasha
Pietarin SKA ulkona #KHLfi-finaaleista. Isoja muutoksia tulossa muutenkin. Kovaltshuk ja Koskinen lähdössä, ehkä myös Datsjuk ja Znarok.

LUE MYÖS

Leijonien MM-joukkueeseen hurjia NHL-vahvistuksia? Näiden suomalaisten kausi päättyi runkosarjaan

Lähde: Venäläistähti Ilja Kovaltshukin NHL-siirto lähenee – onko tässä miehen uusi joukkue?