Vancouver Canucks kohtaa varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa Arizona Coyotesin. Molempien joukkueiden kausi päättyy runkosarjaan, joten ottelu ei normaalissa tilanteessa enää suuria värinöitä herättäisi, mutta nyt ollaan kaukana normaalista tilanteesta.

[readmore from=”suomalaiset”]

Vancouverin ”superkaksoset” Henrik ja Daniel Sedin pelaavat ottelussa viimeistä kertaa kotiyleisönsä edessä. Canucks on varautunut upeaan iltaan monin eri tavoin. Rogers Arenan ulkopuolella on esimerkiksi seinä, mihin kannattajat voivat kirjoittaa jäähyväistervehdykset supertähdilleen.

Vancouver kertoo myös Twitterissä, että ottelussa nähdään paikan päällä myös suomalaislegenda Jyrki Lumme. Puolustaja Lumme pelasi Canucksissa vuosina 1990-1998. Vancouver oli Lumpeen uran pitkäaikaisin NHL-seura.

Lumme jakaa monella tapaa Sedinin kohtalon, vaikka ei yhtä isossa roolissa organisaatiossa ollutkaan. Lumme pääsi kesällä 1994 maistelemaan Stanley Cup-finaalien huumaa Nucksissa, mutta New York Rangers voitti tarunhohtoisen ottelusarjan seitsemännen ottelun ja vei Stanley Cup-mestaruuden.

Sedinit olivat yhtä lähellä unelmaa kesällä 2011. Tuolloin Boston Bruins voitti kuitenkin sarjan seitsemännen ottelun ja juhli mestaruutta.

Daniel ja Henrik Sedin jäävät NHL:n historiaan kaikkien aikojen menestyneimpinä kaksosina. Molemmat veljekset pelasivat NHL:ssä yhteensä 17 kautta ja edustivat koko uransa Vancouveria. Varmaa on, ettei torstain ottelu jää viimeiseksi muistamiseksi, mitä Vancouver ruotsalaisille osoittaa. Numerot 22 ja 33 tullaan varmasti nostamaan Vancouverin kotihallin kattoon, kun aika on sopiva.

Vancouver Canucks

@Canucks
Head down to the @ToyotaBC Plaza at @RogersArena anytime today to leave your message on this #ThankYouSedins mural.