Leo Komarovin tähdittämä Toronto Maple Leafs tekee joukkueen näkökulmasta harvinaisen tempun tänä keväänä. Kuten esimerkiksi NHL.comin suomenkielinen sivusto muistutti, Maple Leafs menee pudotuspeleihin toisella peräkkäisellä kaudella ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2004.

Jonkinlainen taika murtuu siis pitkästä aikaa.

Itäisessä konferenssissa lähellä kärkipaikkoja keikkuva Maple Leafs on voittanut Stanley Cupin 13 kertaa, mutta menestys on viime vuosina kiertänyt joukkuetta. Edellinen mestaruus tuli kauden 1966-67 päätteeksi.

Viime keväänä Toronto ylsi pudotuspelien avauskierrokselle, ja tuota aiempi pudotuspelipaikka tuli juurikin kaudella 2003-04. Nyt kellossa on siis eri ääni, sillä Maple Leafs on ainakin kahden – eli tämän ja viime – kauden perusteella joukkue, joka voi kiusata ihan mitä poppoota hyvänsä.

– Olihan niitä surkeita aikoja. Olin aika nuori silloin, kun Maple Leafs pääsi playoffeihin peräkkäisillä kausilla. Siitä on jo kauan. On mahtavaa, että onnistuimme siinä vihdoinkin, Maple Leafsin parikymppinen (s. 1997) hyökkääjä Mitch Marner pyöritteli sivuston mukaan.

Pudotuspelipaikkojen ulkopuolelle jääminen yllätti myös vihollisjoukkueen henkilön.

– Eihän sitä osannut kuvitella, että siihen (kahtena keväänä peräkkäin jatkoon) menisi näin kauan, Florida Panthersin pelaajien henkilöstöjohtajana toimiva ja Maple Leafsissa pelaajaurallaan aikoinaan A:ta rinnassa kantanut Bryan McCabe kehui joukkueiden välisen mittelön tauottua aiemmin viikolla, ja jatkoi:

– Mutta tänne on nyt kasattu loistava nuori joukkue, ja se on todella hyvä asia tämän kaupungin kannalta. Täällä on nyt hyvä meininki, ja Toronto todellakin ansaitsee sen. Joukkueen menestys tekee hyvää koko kaupungille.

Maple Leafsin urakka jatkuu Buffalo Sabresia vastaan tiistain vastaisena yönä.