Florida Panthers jatkaa taistelua pääsystä NHL:n pudotuspeleihin, kun se kohtaa lauantai-iltana Suomen aikaa Boston Bruinsin. Panthers hävisi jatkoajalla perjantain vastaisena yönä Ottawa Senatorsille, mikä hankaloitti sen urakkaa tässä mielessä.

Panthers on NHL:n itäisessä konferenssissa juuri pudotuspeliviivan alla ja eroa toisella villi kortti -sijalla olevaan New Jersey Devilsiin on kolme pistettä. Panthers on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin Devils.

– Panthers on itse tehnyt keväästään hankalan häviämällä otteluita, joissa vastassa on ollut joukkueita, jotka eivät enää taistele pääsystä pudotuspeleihin. Vajaat kaksi viikkoa sitten Edmonton Oilers voitti Floridan ja nyt Ottawa käänsi tappioasemasta ottelun voitokseen. Näitä ei saa tulla joukkueelle, joka pelaa näin veitsi kurkulla, sanoo Viasatin jääkiekkoselostaja Tero Kainulainen NHLSuomelle.

Pudotuspelit eivät ylipäätään ole olleet Floridalle mitään jokavuotista leipää, sillä se on jatkanut runkosarjan jälkeen pelejä vain kaksi kertaa viimeisten 16 kauden aikana.

– Floridan pääsy pudotuspeleihin olisi suomalaisittainkin ajateltuna tärkeää, sillä Floridan ykköstähti Aleksander Barkov tarvitsee uralleen myös niitä kaikkein tärkeimpiä pelejä. Tähän mennessähän ”Sasha” on päässyt vain yhtenä keväänä urallaan pudotuspeleihin. Se auttaisi myös lisäämään maamme tämän hetken parhaan jääkiekkoilijan arvostusta koko NHL:n mittakaavassa, Kainulainen toteaa.

Bruins on jo varmistanut paikkansa pudotuspeleissä. Boston-Florida -ottelu tulee Kainulaisen selostamana suorana lähetyksenä Viasat Jääkiekko -kanavalta ja Viaplaysta lauantaina kello 20.05 alkaen.

Juho Hirvonen