Hyökkääjä Antti Suomela saattaa siirtyä NHL:ään ensi kaudeksi, kertoo JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari Ylelle.

24-vuotias JYP-hyökkääjä on esiintynyt kuluvalla kaudella erittäin vakuuttavasti Liigassa, eikä hänelle löytynyt runkosarjassa pysäyttäjää. Suomela voitti pistepörssin, kun hän viimeisteli 59 otteluun tehopisteet 21+39=60.

Siirtospekulaatioissa JYP-sentteriä ollaan viety suuntaan, jos toiseenkin, mutta Holtarin mukaan myös Pohjois-Amerikkaan lähteminen saattaa olla nyt mahdollista.

– Pelaajan agentin mukaan NHL-kiinnostusta on ollut. Mihin ne kesällä sitten konkretisoituvat, niin senhän sitten itse he näkevät, Holtari muotoilee Ylelle.

Suomela on noussut suuren kiekkoyleisön tietoisuuteen vasta viime vuosien aikana. Hän ei ollut nuorempana mikään superlupaus. Espoolaisen kiekkokoulun kautta hän ponnisti liigakartalle 18-vuotiaana ja viime vuonna hän nousi myös Leijonien mukaan EHT-kiertueelle.

– Olen arvioinut lahjakkuutta paljon työkseni. Mutta ei missään näissä papereissa lukenut (kuusi vuotta sitten), että tässä pelaajassahan on selvästi NHL-potentiaalia, Bostonille ja Columbukselle NHL-kykyjenetsintä töitä tehnyt Holtari kommentoi.

Lähde: Yle