Onko tässä NHL:n tulokaskisan voittaja? – Kovimmat haastajat loukkaantuneiden listalla

Jääkiekon kiekkoraamattunakin pidetty The Hockey News arvioi viime viikon julkaisussaan mahdollista Calder Trophy-voittajaa (kauden paras tulokaspelaaja).

Kovimmat ehdokkaat tulokaskisassa ovat New York Islandersin Mathew Barzal, Vancouver Canucksin Brock Boeser ja Boston Bruinsin Charlie McAvoy. Näistä Boeser ja McAvoy ovat tällä hetkellä loukkaantuneiden listalla. Kumpikin vähintään neljä viikkoa sivussa.

Mikään ei ole kuitenkaan varmaa ennen kuin äänet ovat laskettu yhteen Las Vegasissa järjestettävässä palkintogaalassa tulevana kesänä.

The Hockey News kirjoittaa että on kuitenkin lähes varmaa, että Barzalille tullaan ojentamaan arvostettu palkinto.

20-vuotiaan kanadalaisen numerot puhuvat puolestaan. Barzal on summannut pelaamissaan 69 ottelussa tehot 18+51=69. Hänellä on 13 ottelua jäljellä rikkoa maaginen 80 tehopisteen raja, johon kukaan tulokas ei ole kyennyt sitten Jevgeni Malkinin.

Barzalin kovin kilpakumppani tulokaskisassa on tehot 29+26=55 tällä kaudella nakuttanut Boeser. Yhdysvaltalaishyökkääjä loukkaantui kuitenkin taklatessaan Barzalin joukkuekaveria Cal Clutterbuckia 6. maaliskuuta pelatussa ottelussa. Tämän seurauksena Boeser saattaa olla sivussa koko loppukauden, mikä antaa Barzalille ison etulyöntiaseman.

Boeserin lisäksi kolmas Calder-kandidaatti McAvoy on sivussa tosi peleistä nelisen viikkoa polven sivusidevamman takia. Loistavaa tulokaskautta pelaava puolustaja on tehnyt pelaamissaan 59 ottelussa tehot 7+25=32.

Boeserin ja McAvoyn loukkaantumiset tulivat siis enemmän kuin huonoon aikaan Calder-taistoa ajatellen. Kaikki on nyt täysin Barzalin omissa käsissä.

 

 

 

 

 

 

 

 

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!