NHL:ssä jysäytettiin viime viikonloppuna jättikauppa Pittsburgh Penguinsin, Ottawa Senatorsin ja Ottawa Senatorsin kesken.

Kyseinen vaihtokauppa aiheutti rutkasti ihmetystä sen monimutkaisuudellaan sekä sillä tavalla, jolla NHL:n palkkakattoa kierrettiin.

Vaihtokaupassa Senators lähetti Penguinsiin hyökkääjä Derrick Brassardin, hyökkääjälupaus Vincent Dunnin sekä kolmannen kierroksen varauksen, kun taas Senators sai Penguinsilta vaihdossa puolustaja Ian Colen, maalivahtilupaus Filip Gustavssonin sekä tämä vuoden ensimmäisen ja kolmannen kierroksen varauksen.

Golden Knightsin osuus vaihtokaupassa oli se, että he suostuivat ottamaan 40 prosenttia Brassardin ensi kauteen päättyvästä viiden miljoonan dollarin sopimuksesta. Golden Knights lähetti myös farmihyökkääjä Tobias Lindbergin Penguinsiin. Tästä hyvästä Golden Knights sai Penguinsilta romuluisen hyökkääjän Ryan Reavesin sekä neljännen kierroksen varauksen.

Sportsnetin toimittajan Elliotte Friedmanin mukaan erityisesti se herätti närää kaupassa, kun Golden Knights otti Penguinsiin menneen Senators-pelaaja Brassardin sopimuksesta osan itselleen.

– En voi uskoa, että NHL antoi sen kaupan tapahtua. Mutta toivoisin, että olisin itse tajunnut sen, nimettömänä pysytellyt NHL-pomo latasi Friedmanille.