New Jersey Devils jäädytti lauantaina seuralegenda Patrik Eliaksen pelinumeron 26. Myöhemmin sunnuntaina Devils jakoi sosiaalisessa mediassa Eliaksen videotervehdyksen faneilleen. Koskettavalla videolla Elias käy läpi vuonna 1994 alkaneen NHL-taipaleensa vaiheita.

– Kun minut varattiin vuonna 1994 olin vain 18-vuotias poika, joka jahtasi unelmaansa. En ollut koskaan edes käynyt Yhdysvalloissa ja puhuin vain hyvin vähän englantia. En tiennyt paljoakaan New Jerseysta, mutta se luonnollisesti muuttui vuosien varrella, Elias aloittaa videolla.

[readmore from=”suomalaiset”]

– En muista paljoakaan ensimmäisestä pelistäni täällä, paitsi tietysti sen, että olin hermostunut ja innoissani. Menin vain jäälle ja annoin kaikkeni. Moni teistä oli silloin täällä ja moni teistä on ollut monissa pelissäni sen jälkeen. Ja moni teistä on nyt täällä, mikä kertoo paljon, Elias jatkaa.

Elias pelasi koko uransa Devilsissä ja hänen suhteensa seuran faneihin syveni vuosi vuodelta.

– Se rakkaus ja tuki, mitä sain urani aikana oli jotain epätodellista. Opin tuntemaan teidät ja meistä tuli yhtä perhettä. Kaikki vuodet eivät olleet hyviä, mutta me pysyimme yhdessä. Ja teidän takia minä jäin tänne. Voitimme Stanley Cupeja ja menestyimme, mutta tässä matkassa oli kyse lopulta paljon enemmästä kuin vain jääkiekosta. NHL-urani aikana käytin neljää eri pelinumeroa, mutta kannoin vain yhtä paitaa. Tänä iltana te kaikki katsotte, kun pelinumeroni 26 nousee hallin kattoon. Kiitos kaikesta, Elias päättää videolla.

Elias pelasi Devilsissä 1240 runkosarjan ottelua ja teki niissä tehot 408+617=1025. Hän voitti urallaan kaksi Stanley Cupia vuosina 2000 ja 2003. Eliaksen upea ura päättyi kauteen 2015-2016.

Eliaksen videotervehdyksen voit katsoa alla olevasta Twitter-upotuksesta: