New York Rangers teki sunnuntaina odotetun liikkeen NHL:ssä ja kauppasi tähtihyökkääjä Rick Nashin Boston Bruinsiin.

Jättimäisessä pelaajakaupassa Rangers sai puolustajalupaus Ryan Lindgrenin, hyökkääjät Matt Beleskeyn ja Ryan Spoonerin sekä ensimmäisen kierroksen varausvuoron (2018) ja seitsemännen kierroksen varausvuoron (2019). Lisäksi Rangers otti Nashin jättimäisestä palkasta 50 prosenttia omalle kontolleen.

[readmore from=”suomalaiset”]

Mutta kumpi kaupassa voitti? Arvostettu TSN:n toimittaja ja sisäpiiriläinen Bob McKenzie otti kantaa kuumaan aiheeseen Twitterissä.

– Jos katsotaan ketjujen kautta, niin Rangers vaihtoi Nashin Spooneriin. Nashia istutetaan todennäköisesti kakkosketjuun yhdessä Krejcin ja DeBruskin kanssa. Boston pitää kolmosketjunaan Riley NashDavid BackesDanton Heinen-kolmikkoa, joten Spoonerilla ei ole tilaa ja hän ei ole kovin hyvä nelosketjun pelaaja, McKenzie pohti.

McKenzie pitää siirtoa etenkin Bostonin kannalta järkevänä.

– Boston pääsi ainakin puoliksi eroon Matt Beleskeyn sopimuksesta. Ikinä ei voi aliarvoida palkkakaton alle jäävää tilaa, etenkään Bostonin kaltaisen joukkueen kannalta.

Rangers aloitti kaupan myötä ainakin osittain jo uudelleenrakentamisen. Seuran ”menestysikkuna” on jo umpeutunut.

– Rangersin kohdalla kyse on lähinnä varausvuorojen ja lupausten saamisesta. Rangersilla on nyt jo kaksi ykköskierroksen varausvuoroa, kaksi kakkoskierroksen varausvuoroa ja kaksi kolmannen kierroksen varausvuoroa ensi kesän draftissa. Ryan Lindgren on ihan hyvä puolustajalupaus, McKenzie sanoi.