Juuri päättyneet olympialaiset olivat hyvä näyteikkuna pelaajille isompiin ympyröihin. Näin ajattelee varmasti ainakin Kanadan paidassa olympiapronssia voittanut puolustaja Cody Goloubef, joka allekirjoitti sunnuntaina loppukauden kattavan kaksisuuntaisen sopimuksen NHL-seura Calgary Flamesin kanssa.

Aivan täysin ”tutkan ulkopuolelta” Flames ei toki pelaajaansa löytänyt, sillä Goloubef oli pelannut alkukauden Flamesin AHL-farmiseura Stockton Heatin paidassa. Ennen olympiamatkaa Goloubef oli pelannut Heatissa 34 ottelua tehoilla 7+10=17. Olympialaisissa Goloubef pelasi kuusi ottelua tehoilla 0+2.

[readmore from=”suomalaiset”]

Flames ei tietenkään kummia Goloubefiltä odota. 28-vuotias kokenut puolustaja tarjoaa vain selkänojaa siltä varalta, mikäli Flames kärsii loukkaantumisista puolustuksessaan. AHL:n All-Star-ottelussa pelannut puolustaja Rasmus Andersson on edelleen ykkösvaihtoehtoa paikkoretkille.

Goloubef on pelannut urallaan NHL:ssä aiemmin 129 runkosarjan ottelua tehoilla 2+21=23. Hän on edustanut Columbus Blue Jacketsia ja Colorado Avalanchea.