Saksa teki perjantaina Pyeongchangin olympialaisissa yhden jääkiekkohistorian suurimmista sensaatioista ja pudotti Kanadan välierässä 4-3-lukemin. Saksa eteni ensimmäistä kertaa historiassaan olympiafinaaliin. Pronssia maa on voittanut vuosina 1932 ja 1976.

Saksa karkasi jo ensimmäisen kahden erän aikana 4-1-johtoon ja vaikka Kanada virittelikin hurjan kirin ja nousi vielä maalin päähän, ei Saksa ollut enää löytävissä.

Saksan yllättävä menestys on iso sulka päävalmentaja Marco Sturmin hattuun. Sturm pelasi aikoinaan NHL:ssä 938 ottelua ja edusti San Jose Sharksia, Boston Bruinsia, Los Angeles Kingsiä, Washington Capitalsia, Vancouver Canucksia sekä Florida Panthersia. Sturm pelasi viimeisen kautensa NHL:ssä 2011-2012.

Saksan jääkiekkopommi kirvoitti valtavaa riemua tietysti pelaajilta, mutta myös Saksan Eurosportin selostajat ottivat finaalipaikasta kaiken mahdollisen ilon irti. Videon saksalaisselostajien sekoamisesta voit katsoa alla olevasta Twitter-upotuksesta:

Eurosport DE

@Eurosport_DE
5 ... 4 ... 3 ... 2 ... 1 ... FINALE!!!
-----------------------------------
bit.ly/Hockey2018