Etelä-Korean olympialaisten jääkiekkoturnauksessa ei pelaa NHL-sopimuksen alaisia pelaajia, joten monella kiekkoilijalla on huipputilaisuus antaa näyttöjä NHL-sopimuksen eteen.

Olympialaisturnauksen finaali on kaksi päivää ennen helmikuun 28. päivä olevaa NHL:n siirtorajaa, joten NHL-joukkueilla on kisojen päättymisen jälkeen vain 36 tuntia aikaa napata olympialaisissa pelaavia kiekkoilijoita riveihinsä.

USA Today –lehden mukaan USA:n konkaripelaajien Brian Giontan ja James Wisniewskin agentit hakevat suojateilleen NHL-sopimusta.

Wisniewski tavoittelee paluuta NHL:ään kahden vuoden tauon jälkeen. Hän on pelannut urallaan 552 NHL-ottelua tehoin 53+221=274.

– Toivottavasti pelaan olympiakultamitalista ja sen jälkeen mikä olisikaan parempi, kuin allekirjoittaa NHL-sopimus. Se on minusta itsestä kiinni. Minun täytyy näyttää, että osaan pelata ja pelaamiseni osuu jonkun silmään, Wisniewski sanoi USA Today -lehden haastattelussa.

Wisniewskin NHL-ura päättyi kaksi kautta sitten tapahtuneeseen loukkaantumiseen. 33-vuotiaan jenkkipakin silloinen joukkue Carolina Hurricanes osti kauden 2015-16 päätteeksi hänen sopimuksen ulos, eikä yksikään NHL-seura halunnut häntä enää seuraavana syksynä.

Kovasta laukauksesta ja hyvästä ylivoimapelistä tunnettu Wisniewski pelaa parhaillaan Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Hän on esiintynyt 33 ottelussa ja takonut kovat tehot 9+35=44.

– Jos joku haluaa minut, olen valmis tulemaan. Toivottavasti voin tulla tänne ja pelata loistavat olympialaiset. En ainakaan ole liian kallis. Eikä minusta myöskään tarvitse antaa tulevaisuuden palasia. Olen pelannut korkeimmalla tasolla jo vuosikymmenen ja nyt pelaan olympialaisissa. Joten ainakaan ei ole siitä kiinni, ettenkö olisi pelannut hyvää kilpailullista jääkiekkoa, puolustaja antoi myyntipuheen itsestään.

 

Urallaan 1006 NHL-ottelua tehoin 289+299=588 pelannut hyökkääjä Gionta tavoittelee myös paluuta NHL:ään.

– Olen ollut yhteydessä muutaman NHL-seuran kanssa, jotka ovat osoittaneet kiinnostusta minuun. Keskittymiseni on kuitenkin tällä hetkellä olympialaisissa ja katsomme sopimusta sitten turnauksen jälkeen, Gionta sanoi.

Lue klikkaamalla tästä, kun Jokereiden hyökkääjä Brian O’Neill hehkutti 39-vuotiasta Giontaa.