USA:n olympiajoukkueen veteraanikapteeni Brian Gionta on kaikkea muuta kuin valmis uransa kanssa.

Tällä kaudella rauhassa kisoihin valmistautunut yli tuhannen NHL-ottelun hyökkääjä jätti NHL-sopimukset väliin päästäkseen edustamaan Yhdysvaltoja kapteenin roolissa arvokisoissa.

Tämän kauden osalta tarina on kuitenkin pahasti kesken NHL:n suhteen. Sports Illusratedin mukaan Giontan agentti keskustelee kisojen aikana NHL-seurojen kanssa loppukauden sopimuksesta.

Kokenut ratsu teki vielä viime kaudella 15 maalia ja 35 tehopistettä Buffalo Sabresissa, joten hänestä voisi varmasti olla iso apu jollekin pudotuspelijoukkueista.

USA:n 39-vuotias kapteeni on harjoitellut AHL-seura Rochester Americansin kanssa pitkin kauden. Hän pelasi farmiseurassa yhden ottelun ennen kisoja ja teki heti maalin.

Jokereiden hyökkääjä Brian O’Neill ylistää Stanley Cup -voittajaa ja toista kokenutta NHL-ratsua James Wisniewskiä.

– ”Gio” näyttää siltä, ettei ole missannut hetkeäkään. Hän ei ole pelannut paljoa tällä kaudella, mutta on paremmassa kunnossa kuin koskaan. Se kertoo heidän työmoraalistaan. Ei ole sattumaa, että he ovat pelanneet niin loistavat urat. Heillä on varmasti pari tarjousta pöydällä, kun olympialaiset ovat ohi, O’Neill linjaa.

Henri Havusela