Colorado Avalanchen Mikko Rantanen rallattelee NHL:n suomalaispelaajien pistepörssin piikkipaikalla lukemiin 17+34=51. Saldo karttui yhdellä syöttöpisteellä Coloradon taipuessa Carolina Hurricanesin vieraana maalein 3-1.

Colorado siirtyi ottelussa johtoon ajassa 16.51, kun Tyson Barrie sai siirtää kiekon avopaikasta sisään.

[readmore from=”suomalaiset”]

Barrielle tekopaikan tarjoili Rantanen, joka riisti kiekon röyhkeästi Jordan Staalilta (katso video täältä). Kovalla työmoraalilla varustettu Rantanen raataa ja riistää, mikä tuottaa tulosta tasaisen upeaan tahtiin.

Coloradon ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, kun Brock McGinn pistit puntit tasan välittömästi 18 sekuntia myöhemmin. Sama mies teki ottelun toisen maalinsa päätöserän alussa ja Jeff Skinner viimeisteli loppunumerot ajassa 53.17.

Sebastian Aho kirjattiin toiseksi syöttäjäksi Skinnerin osumaan. Aho johtaa Carolinan sisäistä pistepörssiä tehoilla 20+23=43.

Ahon seurakaverille Teuvo Teräväiselle ei sen sijaan tehomerkintöjä tullut, mutta jäähyjä sitten sitäkin enemmän, eli kuuden minuutin edestä.

Voitto oli äärimmäisen merkityksellinen Carolinalle, joka nousi sen myötä playoff-viivan paremmalle puolelle. Colorado puolestaan majailee neljän pisteen päässä Läntisen konferenssi playoff-viivasta.