Lähellä se oli, mutta Niklas Bäckström on edelleen Minnesotan ennätysmies

© Kuva: Getty Images

Minnesota Wildin maalivahti Devan Dubnyk oli melkoisessa kiekkosateessa viime yönä Suomen aikaa NHL:ssä. Wild kaatoi Chicago Blackhawksin 3-0-lukemin ja iso kiitos lukemista menee nollapelin torjuneelle Dubnykille.

Helpolla nollapeli ei tosin irronnut, sillä Wild-vahti joutui torjumaan ottelussa peräti 44 kertaa. Hurja luku, mutta ei silti seuraennätys.

Nykyään HIFK:ta edustava suomalaisvahti Niklas Bäckström sai edelleen pitää ennätyksensä, mitä tulee nollapeliin vaadittujen torjuntojen määrään. Bäckström torjui helmikuussa 2012 Wildin maalilla peräti 48 kertaa, joka on edelleen seuraennätys. Wild voitti tuolloin Boston Bruinsin 2-0.

Bäckström pelasi Wildissa vuosina 2006-2016. Tällä kaudella Bäckström on ajautunut kasvattajaseurassaan HIFK:ssa sivuraiteelle, sillä Kevin Lankinen ja Atte Engren ovat vallanneet pelaavien maalivahtien paikat joukkueessa.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!