Colorado Avalanchen Mikko Rantanen on NHL:n tehokkain suomalaispelaaja.

Rantanen, 21, on tehokkain suomalaispelaaja NHL:ssä. Taakse jäävät otsikoissa jatkuvasti paistatteleva Patrik Laine ja muut maanmiehet. Rantanen on takonut 50 ottelussa tehot 17+33=50.

Entinen NHL-konkari Sami Helenius tarkkailee suomalaisten edesottamuksia rapakon takana tarkalla silmällä. Nuoren Rantasen kehitys saa Heleniuksen suun hymyyn.

– Totta kai. Mikkohan on vasta nuori jätkä ja kehittyy koko ajan. Viime vuonna Colorado oli pohjimmaisena, nyt koputtelee pleijarirajaa. Rantanen saa paljon vastuuta. Hän on iso hyvin luisteleva hyökkääjä ja hänen menestys totta kai lämmittää. Aina kun joku suomalainen menestyy, niin aina nousee pieni hymy kasvoille. Etenkin kun tietää kokemuksesta, miten vaikea NHL:ään on päästä ja pysyä siellä sekä vielä pärjätä. Kovan työn on saanut tehdä, Helenius toteaa.

Rantanen on 193 senttiä pitkä ja painaa lähes sata kiloa. Koostaan huolimatta Rantanen on nopea ja vieläpä vastustajien harmiksi taitava.

– Pehmeät kädet ja varttakin on tarpeeksi. Peli on vauhdikasta ja pieni kaukalo, kaksinkamppailuissa on oltava valmis, niitä ei voi siellä kaihtaa. Niissä Rantanen on vahva, Helenius ylistää.

Rantanen kohtaa tänä yönä Winnipeg Jetsin, jossa pelaavat maanmiehet Patrik Laine ja Joel Armia.

– Yllättävän hyvin pärjännyt Winnipeg, joten veikkaan, että kotitaika pitää.

– Patrik Laineeseen törmäsin jo, kun koutsasin Jokerien C-junnuja. Se pelasi Tapparassa ja näytti vähän laiskalta. Väläytteli tosin sitä rannariaan ja oli helvetin vaarallinen. Kiva nähdä, että vetää nyt NHL:ssä ja vetää hyvin.

Laineen seurakaveri Joel Armia ei paistattele otsikoissa niin paljon kuin Laine, mutta tekee todella väkevää työtä Jetsin riveissä.

– Jossain viime peleistä tehoili taas 1+1. Armia ei elä niin kirkkaissa valoissa kuin Laine, mutta on niitä pelaajia kuten Rantanen ja Laine. Isoja jätkiä, jotka ovat sopeutuneet NHL:ään helvetin hyvin. Hänelläkin on pehmeät kädet ja maalintekotaitoa. Lisäksi hän on erinomainen alivoimantappaja. Tärkeä roolipelaaja Jetsille, Helenius arvioi.

Winnipeg Jets ja Colorado Avalanche iskevät yhteen klo 02.00 Suomen aikaa lauantaina ja sunnuntain välisenä yönä. Ottelusta pääsee nauttimaan Suomessa kotisohvilta, sillä Viasatin kotimaiset urheilukanavat ovat vapaasti katsottavissa perjantaista 2.2. klo 16.00 maanantaihin 5.2. klo 9.00 asti. Viasat Urheilu, Viasat Jalkapallo ja Viasat Jääkiekko -kanavat ovat auki operaattoreiden kaapeli- ja laajakaistajakelussa.

Viasat Urheilu on auki myös antenniverkon alueella ja kanavan ohjelmat ovat lisäksi katsottavissa ilmaisessa Viafree-suoratoistopalvelussa. Viaplay on viikonloppunakin maksullinen. Katso tarkemmat tiedot https://www.viasat.fi/avoinviikonloppu.