Kaksi edellistä jääkiekon olympiakultaa voittanut Kanada joutuu helmikuussa Pyeongchangin olympiakisoissa tulemaan toimeen ilman NHL-pelaajia. NHL sanoi olympialaisille ei, joten Kanadan joukkue on kerätty Euroopan ammattilaisista ja muutamasta farmipelaajasta, joilla ei ole NHL-sopimusta.

Kanadan joukkueen General Managerina toimii Sean Burke. Hän pelasi urallaan 820 NHL:n runkosarjaottelua ja 38 pudotuspeliottelua maalivahtina edustaen muun muassa New Jerseytä, Hartfordia, Phoenixia ja Philadelphiaa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Burke torjui myös Kanadan joukkueen maalivahtina olympiakisoissa Calgaryssa 1988 sekä Albertvillessa 1992. Jälkimmäisissä kisoissa Kanada voitti hopeaa.

Pyeongchangissa. Kanada ei ole ykkössuosikki. Harjoituspeleissä EHT-turnauksissa Kanadan peli tökki.

Burke povaa tasaista turnausta.

– Näistä olympialaisissa tulee erittäin mielenkiintoinen turnaus, koska maat, joita ei laskettu suosikeiksi, ovatkin nyt mitalisuosikkeja, kun NHL ei ole mukana. Tulee hyvin tiukka ja tasainen turnaus. Monelle maalle tämä tuo mahdollisuuden, jota niillä ei ole ollut pitkään aikaan, kommentoi Burke AFP:n mukaan.

Burken mukaan Kanadalla on vain yksi tavoite. Olympiakulta.

– Kanada ei koskaan odota mitään vähempää (kuin kultaa). Meillä on mahdollisuus kultamitaleille, Burke ilmoittaa.