Suomalaisvahti Antti Raanta siirtyi viime kesänä vaihtokaupassa New York Rangersista Arizona Coyotesiin.

Raanta otti odotetusti Coyotesin ykköstorjujan paikan ja on pelannut loukkaantumisten vaivaamalla kaudella 28 ottelua. Raumalaisen torjuntaprosentti on Coyotesin surkeaan menestykseen nähden kohtalainen 91,9 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,56.

Coyotesin pudotuspelihaaveet on kuitenkin kuopattu jo hyvissä ajoin, ja seuran GM John Chayka on kääntänyt katseensa tulevaisuuteen.

28-vuotiaan Raannan tilanne on hyvin kinkkinen, koska hänen miljoonan dollarin vuosipalkan takaava sopimuksensa päättyy ensi kesään. Sopimuksen päättyminen tekee suomalaisvahdista oivan lyhyen aikavälin kauppakohteen pudotuspelipaikoista taisteleville NHL-joukkueille.

”Kiekkoraamatuksi” tituleeratun The Hockey News -lehden toimittaja Matt Larkin uskookin, että Raannasta tulee kauppatavaraa ennen helmikuun lopun siirtorajaa.

– Olen varma, että he ovat täydessä myyntitilassa vapaiden pelaajien, kuten Antti Raannan, kanssa. Näen heidän ottavan tarjouksia vastaan myös Niklas Hjalmarssonista. Joukkueet voisivat tarvita hänen kokemustaan, Larkin avasi Coyotesin tilannetta Twitterissä.