Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki valitsi maanantaina Suomen olympiajoukkueen. Kun NHL ei tunnetusti ole mukana, koostuu joukkue luonnollisesti vain Euroopassa pelaavista pelaajista. NHL-faneille riittää tästä huolimatta turnauksessa seurattavaa, sillä Suomen tämän hetken kuumimmat NHL-lupaukset Miro Heiskanen ja Eeli Tolvanen ovat joukkueessa mukana.

NHL-kokemusta joukkueessa on kuitenkin hyvin vähän. Pitkiä NHL-uria ei ole kenelläkään takana. Maalivahdeista Mikko Koskinen ja Karri Rämö ovat NHL:ssä piipahtaneet. Puolustajista NHL-kokemusta löytyy vain Lasse Kukkoselta ja Sami Lepistöltä.

Hyökkääjistä Joonas Kemppainen, Petri Kontiola, Mika Pyörälä, Oskar Osala sekä Teemu Hartikainen ovat urallaan pelanneet maailman kovimmassa kiekkoliigassa. Muilla hyökkääjillä ei ole kokemusta NHL:stä.

Suomen joukkue olympialaisissa:

Maalivahdit:
Mikko Koskinen, Karri Rämö, Juha Metsola

Puolustajat:
Mikko Lehtonen, Tommi Kivistö, Lasse Kukkonen, Sami Lepistö, Juuso Hietanen, Miro Heiskanen, Miika Koivisto, Atte Ohtamaa

Hyökkääjät:
Marko Anttila, Julius Junttila, Eeli Tolvanen, Joonas Kemppainen, Jani Lajunen, Jonas Enlund, Petri Kontiola, Mika Pyörälä, Jarno Koskiranta, Oskar Osala, Sakari Manninen, Teemu Hartikainen, Jukka Peltola, Veli-Matti Savinainen