NHL:n viime yön kierrokselle tehtiin epävirallista, mutta sitäkin enemmän huomiota herättänyt historiaa. Teräshermoisena tunnettu New Jersey Devilsin kapteeni Andy Greene, 35, pudotti näet ensimmäisen kerran hanskat jäähän pitkällä urallaan. Vihdoinkin, huokasivat monet: 749 ottelua siihen tarvittiin.

Devils väänsi tyylipuhtaan 4-1 -voiton New York Islandersista ja puolustaja Greene ratkaisemattoman hyökkääjä Brock Nelsonin kanssa. Greenen osalta harvinainen tappelu nähtiin ensimmäisen erän lopussa, kun hän nahisteli Nelsonin kanssa maalin edustalla.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Tönimme ja taistelimme rajusti maalimme edessä ja hän (Nelson) pyysi minua poistumaan. Sanoin että varmasti ja silloin minulla pimeni, Greene naureskelee NJ.com-sivustolla.

– En oikein tiedä, mitä siinä tapahtui, mutta olemme taistelleet toisiamme vastaan rajusti jo muutamia vuosia. Se oli sitten siinä, Greene jatkaa.

Tappelu oli yllättävä kaikin puolin, sillä se oli Nelsonillekin vasta uran ensimmäinen. Nelsonilla oli plakkarissaan ennen Devilsin ja Greenen kohtaamista 362 NHL-ottelua.

Greene vakuuttaa, että hän ei aio tehdä tästä silti tapaa jatkossakaan.

– Se oli vain hetkellinen kuumeneminen. Mutta olihan se hauskaa!