Komean uran NHL:ssä pelannut yhdysvaltalainen Stanley Cup-voittaja Bobby Carpenter, 54, vaikuttaa nykyään Kiinassa. Pitkään Toronto Maple Leafsin organisaatiossa työskennellyt Carpenter toimii kiinalaisen KHL-joukkueen Red Star Kunlunin päävalmentajana.

Carpenter nostettiin Kunlunin päävalmentajaksi joulukuun alussa, kun legendaarinen Mike Keenan sysättiin syrjään seurajohdon puolelle. Carpenterin piti pelastaan Kunlunin uskottavuus ja nostaa seura vielä pudotuspeleihin. Tässä Kunlun ei näytä kuitenkaan onnistuvan.

Kunlun on 15 pisteen päässä KHL:n pudotuspeliviivasta. Jäljellä seuralla on enää 11 ottelua, joten nousu playoffeihin vaatisi pientä ihmettä.

Kunlun hävisi torstaina vieraissa Jokereille 1-3. Carpenterin mukaan edellinen kova ottelu vaikutti tulokseen. Hän kiisti, että kyse olisi ollut matkaväsymyksestä.

[readmore from=”alasarjat”]

– En usko, että siitä johtui. Olemme levänneet. Onhan se raskas matka, mutta olemme saaneet matkalla tähän suuntaan kuusi seitsemän tuntia, totesi Carpenter kysyttäessä matkaväsymyksestä.

– Oli kaksi kovaa peliä alla ja TsSKA-peli oli todellinen taistelu, josta pelaajat olivat väsyneitä, Carpenter tarkensi.

Kunlunin joukkueessa on paljon NHL-kokemusta. Gilbert Brule, Kyle Chipchura, Brandon Yip, Andrei Kostitsyn ja Aleksei Ponikarovsky ovat pelanneet NHL:ssä useita kausia. Tasoonsa nähden joukkue on alittanut odotukset ja matkaväsymys lienee sittenkin olennainen selitys, koska Kunlun joutuu matkustamaan liigassa kaikkein eniten.

Carpenterin jatko Kunlunissa lienee vaakalaudalla. KHL:ssä odotettua heikompaa menestystä harvoin jätetään huomioimatta.

Carpenter voitti pelaajana Stanley Cupin New Jersey Devilsissä 1995. Hän pelasi NHL:ssä 1981-99 yhteensä 1178 NHL:n runkosarjaottelua sekä 140 playoff-ottelua. Seuroina olivat New Jerseyn lisäksi Washington Capitals, New York Rangers, Los Angeles Kings ja Boston Bruins.