Ruotsi näyttää juhlivan ensi kesän NHL-draftissa, jos kanadalaisen TSN-kanavan ennusteeseen on luottamista. Nuoria kykyjä seuraavan entisen NHL-GM:n Craig Buttonin laatiman listan mukaan draftin kaksi ykkösnimeä olisivat ruotsalaisia.

Ensi kesän käytännössä varmana ykkösnimenä pidetään nuorten MM-kisojen parhaaksi puolustajaksi valittua Rasmus Dahlinia. Hän on debytoinut tällä kaudella myös Ruotsin A-maajoukkueessa ja on ehdolla Tre Kronorin olympiajoukkueeseenkin,

Ruotsalaispuolustajat miehittävät TSN:n listan kahta kärkisijaa. Toisena on Adam Boqvist.

Kolmantena listalla on parhaana hyökkääjänä yhdysvaltalainen Brady Tkachuk. Venäläishyökkääjä Andrei Svetshnikov on neljäntenä ja tshekkihyökkääjä Filip Zadina viidentenä.

[readmore from=”suomalaiset”]

TSN:n ennusteen mukaan vain kaksi suomalaista varattaisiin ykköskierroksella. Kärppien Rasmus Kupari löytyy sijalta 14 ja Ässien Jesperi Kotkaniemi sijalta 26.

Viime kaudella peräti kuusi suomalaista varattiin NHL:n ykköskierroksella, mutta vuoden 2000 ikäluokka ei näytä olevan yhtä kovassa nosteessa. TSN:n 75 pelaajan listalta löytyy vain neljä suomalaista. Jesse Ylönen on sijalla 62 ja Sampo Ranta 68.