Kahtena vuotena putkeen Stanley Cupia juhlineen Pittsburgh Penguinsin kone on yskähdellyt melkoisesti kuluvan kauden aikana.

NHL:n runkosarjasta on takana jo yli kolmannes ja Penguins keikkuu tällä hetkellä pudotuspelipaikkojen ulkopuolella. Voittosarake esiintyy muodossa 16-13-3, joten kyse ei ole enää mistään alkukauden vaikeuksista.

Seuran GM:nä toimiva Jim Rutherford myöntääkin joukkueensa vaikeudet ja kertoo Penguinsin kauden lähestyvän kriittistä pistettä.

Tuo piste tarkoittaa hetkeä, jolloin Rutherford näkee, että hän joko päättää tehdä jotain isoa kääntääkseen joukkueensa kurssin tai vaihtoehtoisesti ratkaisut löytyvät joukkueen sisältä.

– Me olemme tulossa kriittiseen ajankohtaan, jossa meidän täytyy päättää, onko meidän syytä ravistella tätä joukkuetta vai ei, Rutherford myöntää avoimesti Pittsburgh Post-Gazettelle.

– Me olemme riittävän hyviä tehdäksemme asiat paremmin ja toivottavasti vastaukset löytyvät aivan lähiaikoina joukkueen sisältä. Mikäli eivät, ei ole kohtuutonta ajatella, että näköpiirissä olisi suuri treidi.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Rutherford ei suostu sen kummemmin kommentoimaan, ketkä pelaajat ovat koskemattomia, mutta hän puhuu avoimesti joukkueensa tarpeista.

– Me tarvitsemme lisää syvyyttä keskushyökkääjäosastollemme ja nimenomaan tehopisteiden valossa. Haluaisin nähdä kentällisissämme enemmän tasapainoa – enemmän pisteitä jokaiselta hyökkäysketjultamme. Meillä on täällä kavereita, jotka pystyvät parempaan.

– Tähän mennessä vastausta ei ole kuulunut, joten sille sektorille saatamme hakea apuja, Rutherford päättää.