Alkukautensa AHL:ssä viettänyt Jesse Puljujärvi on löytänyt itsensä toden teolla Edmonton Oilersin paidassa.

Kuin peura ajovaloissa. Siinä oli kuvaus, jota monet käyttivät Puljujärven tekemisestä hänen ensimmäisellä kaudellaan Pohjois-Amerikassa, ja nimenomaan NHL:ssä.

Myös NHL:n harjoituskaudella, jonka aikana suomalaisnuorukaiselta odotettiin isoja asioita, meno oli todella nihkeää. Puljujärveä oltiin kaavailtu Edmontonissa vähintään kolmeen kärkiketjuun, mutta lopulta kohtalona oli AHL.

Lopulta hän sai, useamman asian summana, marraskuun puolivälissä mahdollisuutensa, kun hänet kutsuttiin Oilersin riveihin.

Ensimmäisissä NHL-otteluissa ”Puljun” peli oli vielä monilta osin hakemista, mutta lopulta siirto ykkösketjuun – supertähti Connor McDavidin rinnalle – nosti suomalaisen tekemisen uudelle tasolle.

Viimeiseen viiteen otteluun Puljujärvi on merkkauttanut tehot 3+2 ja puolestaan viimeisten kahdeksan ottelun ajalta hänen tehotilastonsa on uskomaton +9. Kaiken kaikkiaan hän on tehnyt 14:ään tällä kaudella pelaamaaansa NHL-otteluun tehot 5+2, tehotilaston ollessa +8.

Moni onkin selittänyt Puljujärven kohentunutta tasoa nimenomaan sillä, että hän on päässyt pelaamaan McDavidin rinnalla, mutta Oilersin päävalmentaja Todd McLellan ei voisi olla enempää eri linjoilla.

– Erottava tekijä ei ole Connor McDavid, vaan Jesse. Hän uhkuu koko ajan enemmän ja enemmän itseluottamusta. Hän pelaa ihan eri peliä kuin aiemmin. Hän ei vain hae vetopaikkaa, vaan käyttää kaikkia työkalujaan, McLellan hehkuttaa Oilersin verkkosivuilla.

[readmore from=”suomalaiset”]

Joukkueensa viime ottelussa Puljujärvi teki tehopisteet 1+1 ja juuri hänen maalinsa konkretisoi kaikkein parhaimmin sen muutoksen, joka suomalaislaiturin pelaamisessa on tapahtunut.

– Hän meni maalille, parkkeerasi sinne, taisteli tiensä vapaaksi ja teki maalin kaatuessaan. Kun mietitään hänen viimeisimpiä maalejaan, niin useimmat niistä ovat syntyneet lähietäisyydeltä.

– Hän on saanut juonesta kiinni ja nämä ovat mukavia pieniä palkintoja, kun hän onnistuu iskemään kiekon maalinedustalta sisään.