Ottawa Senatorsia huimat 17 kautta edustaneen kulttihyökkääjän Chris Nealin peliura on tullut näillä näkymin päätökseen.

Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman kertoi Twitterissä, että Senators pitää torstaina tiedotustilaisuuden, minkä uskotaan käsittelevän 38-vuotiaan kanadalaispelurin eläkkeelle jäämistä.

Ilman sopimusta tämän kauden ollut Neil pelasi NHL:ssä yhteensä 1026 ottelu tehoin 112+138=250.

Koko uransa Senatorsia edustanut seuralegenda tunnettiin kaukalossa tulisieluisena soturina, sekä ärsyttäjänä, joka ei pelännyt heittää hanskoja jäähän.

Neil keräsi yhteensä huimat 2522 jäähyminuuttia, mikä on kaikki NHL-pelaajat mukaan laskettuna historian 20. eniten.

Ottawa Citizen -lehti uutisoi syyskuussa, että Neilin mukaan Senatorsin GM Pierre Dorion ja apulais-GM Randy Lee olisivat halunneet tehdä kauden alussa jatkosopimuksen Neilille, mutta joukkueeseen viime kaudella saapunut päävalmentaja Guy Boucher ei halunnut kiinnittää pitkäaikaista seuraikonia.

Neilille tarjoutui myös muista NHL-seuroista tarjouksia, mutta yksikään niistä ei miellyttänyt romuluista hyökkääjää.

– Minulla on ollut mahdollisuuksia mennä muutamaan NHL-seuraan. Vielä ei kuitenkaan ole löytynyt sopivaa seuraa minulle sekä perheelleni, Neil kommentoi TSN 1200 Radio Ottawalle syyskuussa.

– Tämä on ensimmäinen NHL-kauden alku 20 vuoteen, kun minulla ei ole pelipaikkaa, eikä se johdu NHL-seurojen kiinnostuksesta. Ajattelen vain, mikä olisi paras vaihtoehto minulle. Neuvottelen vielä muutaman joukkueen kanssa ja katson sen jälkeen eteenpäin, konkarihyökkääjä sanaili.