Jesse Puljujärven ympärille on piirrelty Edmontonissa jättimäiset suunnitelmat jo siitä hetkestä lähtien, kun seura varasi hänet vuoden 2016 NHL Draftissa.

Itse asiassa suomalaislaiturista on kaavailtu jo pitkään tutkaparia ykköstähti Connor McDavidille.

Viime kaudella Puljujärvi ei saanut vielä kovinkaan montaa mahdollisuutta kanadalaistähden rinnalla, mutta tällä kaudella niitä on tullut ja suomalaisnuorukainen on käyttänyt erinomaisesti tilaisuuden hyväkseen.

Puljujärvi on pelannut NHL-kutsunsa jälkeen ylhäällä 14 ottelua ja näistä viimeiset kuusi hän on viilettänyt McDavidin kanssa ykkösketjussa. Se on myös näkynyt, sillä ”Pulju” on tehnyt näissä kuudessa ottelussa tehot 3+2, tehotilaston ollessa +6.

Vielä kovemmaksi Puljujärven onnistumisen tekee se tosiseikka, että hän on pelannut näissä edellä mainituissa kuudessa ottelussa – kahta ottelua lukuun ottamatta – vain noin 12-14 minuuttia.

Oilersin nelosketjua johtava Mark Letestu onkin laittanut merkille Puljujärvessä tapahtuneet muutokset, kun tulosta on alkanut syntyä.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Hän on alkanut kokea kuuluvansa tänne. Kyse on siis puhtaasti kasvamisesta tähän liigaan, Letestu avaa Oilersin verkkosivuilla.

– Hän uskaltaa pitää kiekkoa, hän on itsevarmempi erilaisissa tilanteissa ja hän ei tee maaleja vain alueen ulkopuolelta. Hän ajaa maalille, hän viimeistelee irtokiekoista ja hän jakelee todella hyviä syöttöjä.

– Hänen taidot alkavat tulla yhä enenevissä määrin esille ja siten hän on näyttänyt, miten dynaaminen pelaaja hän pystyy olla meille.