H-hetki on täällä! Tähtivahti M-A Fleury kohtaa Pittsburghin – ”Tulee olemaan outoa nähdä ne paidat toisella puolen kaukaloa”

© Kuva: Getty Images

Viime kesään saakka koko NHL-uransa ajan Pittsburgh Penguinsia edustanut maalivahti Marc-Andre Fleury on ensi yönä todella oudossa tilanteessa.

Penguins varasi Fleuryn NHL:ään vuoden 2003 NHL Draftissa koko tilaisuuden ykkösnimenä. Tuon hetken jälkeen Fleury ehti pelata pennsylvanialaisseurassa 13 kautta ja 691 runkosarjaottelua sekä voittaa kolme Stanley Cupia.

Vaan viime kesänä kaikki muuttui. Vegas Golden Knights liittyi mukaan NHL-kartalle ja NHL:n laajennusdraftissa se huusi Penguinsin kohdalla kokeneen kanadalaisvahdin nimen. Niinpä 33-vuotias Fleury päätyi vaihtamaan NHL-urallaan ensimmäistä kertaa seuraa.

Fleury aloitti kautensa nevadalaisseurassa erinomaisesti, sillä hän pysäytti kauden neljässä ensimmäisessä ottelussaan kiekot 92,5 prosentin varmuudella.

Sitten tuli kuitenkin loukkaantuminen, joka piti hänet peräti kaksi kuukautta sivussa. Fleury kykenikin palaamaan tositoimiin vasta tällä viikolla, kun hän torjui Carolina Hurricanesia 35 laukausta Golden Knightsin hävitessä ottelun voittolaukauskilpailussa 2-3.

Vaan ensi yönä Fleurylla on edessään todella ikimuistoinen hetki: Penguins saapuu vierailulle Vegasiin ja hän kohtaa siis vanhat joukkuekaverinsa ensimmäistä kertaa vastustajan roolissa.

– Eittämättä se tulee olemaan outoa nähdä ne Penguins-paidat toisella puolen kaukaloa; ystäväni ja jätkät, joiden kanssa olen pelannut vuosikausia yhdessä – kaverit, joita näin päivittäin, Fleury tunnelmoi Golden Knightsin verkkosivuilla ottelun alla.

– Mitä tulee itse otteluun, tiedän heidän tiettyjä tapojaan. Mutta he tuntevat myös minut, joten siitä saattaa tulla hieman visaista.