Vegas Golden Knights ei näytä hyytymisen merkkejä NHL:ssä – ei todellakaan!

Kesällä laajennusjoukkueena sarjaan liittynyt Vegas pelasi tällä viikolla neljä ottelua ja voitti ne kaikki. Arizona kaatui jatkoajalla, Anaheim ja Nashville voittomaalikilpailun jälkeen. Viime yönä Vegas haki pisteet Dallasista 5–3-voitolla. Hurjan viikkonsa ansiosta Vegas nousi NHL:ssä jo viidenneksi ja läntisessä konferenssissa neljänneksi.

Vegasin voittoputkella on myös suomalaisittain ilahduttava yhteinen nimittäjä. Joukkueen suomalaishyökkääjä Erik Haula teki nimittäin maalin kolmessa edellisessä ottelussa. Mikä merkittävintä, Haulan maali oli joka kerta Vegasin viimeinen osuma, eli voittojen kannalta ratkaiseva.

Anaheimia vastaan Haula oli mukana Vegasin jokaisessa maalissa syöttämällä kaksi ensimmäistä ja viimeistelemällä reilut neljä minuuttia ennen loppua 3–3-tasoituksen. Nashvillea vastaan porilainen pani vielä paremmaksi. Haula viimeisteli niin ikään 3–3-tasoitusmaalin 40 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Viime yönä Haulan ei sentään tarvinnut kuin varmistaa voitto osumalla tyhjään maaliin ajassa 59.17. Tällä kertaa varsinaisen voittomaalin, Vegasin neljännen, viimeisteli puolustaja Brayden NcNabb, jolle osuma oli vasta kauden toinen.

– On erittäin hienoa, että joka ilta joku eri pelaaja astuu esiin oikealla hetkellä ja tekee tärkeän maalin, itsekin Dallasia vastaan maalinteossa onnistunut hyökkääjä David Perron hehkutti nhl.comin jutussa.

McNabb itse muistutti voiton tärkeydestä.

– Nämä ovat valtavia voittoja. Tiedämme, että tarvitsemme näitä voittoja, jos haluamme pysyä divisioonamme kärkijoukkueen Los Angelesin vauhdissa, McNabb sanoi nhl.comille.

Vasta vuorokausi aiemmin Vegas oli voittanut vieraissa viime kauden Stanley Cup -finalistin Nashvillen voittomaalikilpailun jälkeen.

– Se oli meiltä sisukas esitys. Tulimme tähänkin peliin vahvasti, ja Max (maalivahti Lagace) pelasi loistavasti. Hän voitti pelin meille. Tämä oli hieno voitto hänelle ja koko joukkueelle, McNabb hehkutti.

Vastuuta ja tehoja laajalla rintamalla

Juuri vastuun jakautuminen leveälle on ollut yksi Vegasin vahvuuksista. Peräti neljä Vegasin pelaajaa on tehnyt vähintään kymmenen maalia (William Karlsson 15, James Neal 14, Haula 11, Jonathan Marchessault 10). Joukkueen pelaajista 19 on onnistunut maalinteossa ja 24 on päässyt pisteille.

[readmore from=”suomalaiset”]

Vegasin maalivahtiosasto on tietysti ihan oma lukunsa. Joukkue on käyttänyt loukkaantumisten takia jo viittä eri maalivahtia. Viime yön voiton torjunut Maxime Lagace on pelannut 14 ottelussa, Malcolm Subban kymmenessä, ykkösvahdiksi kaavailtu Marc-Andre Fleury sekä Oscar Dansk kumpikin neljässä sekä Dylan Ferguson yhdessä ottelussa.

Mikä uskomattominta, näistä Lagace, Subban ja Dansk ovat ottaneet tällä kaudella ensimmäisen voittonsa NHL:ssä. Se on vain yksi lukuisista NHL-ennätyksistä, joita Vegas on tällä kaudella rikkonut.

Ja tällä menolla monta uutta ennätystä on vielä edessä.