Detroit Red Wingsin uskomaton 25. kevään mittainen pudotuspeliputki tuli päätökseensä runkosarjan 2016-17 päätteeksi.

Ylipäätään entisessä autokaupungissa alamäki on ollut viime vuosina raju ja suurimman kritiikkiryöpyn niskaansa on saanut seuran GM:nä toimiva Ken Holland.

Ennen kaikkea syytösten ytimessä on ollut se, ettei Holland suostu aloittamaan seurassa uudelleenrakennusprojektia, vaikka sellainen on käytännössä ottaen välttämätön, mikäli NHL:ssä mielii takaisin huipulle.

– Nämä fanit haluavat nähdä pudotuspelikiekkoa. Kukaan ei halua nähdä uudelleenrakennusta. He haluavat nähdä meidät kilpailukykyisinä ja nähdä meidät taistelemassa Stanley Cupista, Holland paalutti viime keväänä Mlive.com:lle.

Ennen kaikkea Hollandin näkemys oli se, että seuran täytyy löytää kesän aikana tapa hankkia kymmenen voittoa lisää viime kauteen nähden ja samalla parantaa tulevaisuutta NHL Draftin kautta.

Näistä kahdesta Hollandin suunnitelmasta se pidemmän aikavälin versio on vielä toistaiseksi kysymysmerkki, mutta sen sijaan lyhyen tähtäimen suunnitelma – siis kymmenen lisävoiton hankkiminen kuluvalla kaudella – näyttäisi epäonnistuvan. Matkaa pudotuspelipaikoille alkaa olla jo paljon.

– Kun katson tilannettamme, seuraavat 10-15 ottelua ovat kriittisiä ja määrittävät, mihin suuntaan me lähdemme.

Niin, puheillaan Holland viittaa pelaajien kauppaamiseen, mihin hän siis näyttäisi olevan viime kevättä valmiimpi.

Yleinen uskomus on nimittäin se, että mikäli Red Wings putoaa pudotuspelikelkasta kuluvan kuun aikana toden teolla ulos, kaupan saattavat olla sellaiset nimet kuin Tomas Tatar, Gustav Nyquist, Jimmy Howard, Mike Green sekä Trevor Daley.