Florida Panthersissa täysin sivuraiteille uuden päävalmentajan Bob Boughnerin alaisuudessa joutuneen Alex Petrovicin kauppaamista pidetään monella suunnalla varmana.

Viimeisimpänä lusikkansa soppaan tunki Fansidedin toimittajana työskentelevä Sam Golub. Hän nimittäin pitää Petrovicin kauppaamista käytännössä ottaen jo satavarmana.

– Alex Petrovicin päivät Florida Panthersin uniformussa ovat eittämättä lasketut ja potentiaalinen treidi on vääjäämätön; neuvottelut ovat mahdollisesti jo käynnissä, Golub kirjoittaa.

Panthers-fanit ja floridalaisseuran johtoporras ovatkin mitä ilmeisimmin kyllästyneet Petrovicin epätasaisiin otteisiin kaukalossa sekä hänen loukkaantumisherkkyyteen. 25-vuotias isokokoinen puolustaja onkin istunut lähes puolet joukkueensa kuluvan kauden peleistä katsomossa ja hänellä on tilillään ainoastaan 11 ottelua, tehoin 0+2.

Vaikka Petrovic on ollut terveenä, on hänet nähty viimeksi tositoimissa 1-3-tappioon päättyneessä ottelussa Carolina Hurricanesia vastaan, mikä pelattiin 7. marraskuuta.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Vaikka vuoden 2010 kakkoskierroksen varauksen (#36) NHL-ura onkin tällä hetkellä sivuraiteilla, hakee Panthers hänestä todennäköisesti vaihtokaupassa jopa Top 6 -hyökkääjää sekä toisen tai kolmannen kierroksen varausta.

– Vaikka Petrovic onkin tehnyt 11 otteluun vain kaksi tehopistettä, ja saanut varsin rajallisesti jääaikaa, Dale Tallon (GM) pystyy mainitsemaan Alexin aiemman menestyksen (myös pudotuspeleissä) viime kausina ja siten nostaa hänen laskevaa vaihtoarvoa.

Petrovicin, joka on pelannut NHL-urallaan 172 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä tehopisteet 3+34=37, nykyinen sopimus on katkolla ensi kesänä. Vuositasolla se tuo hänelle 1,85 miljoonan dollarin vuositulot.