Doping-aineiden käytöstä kärähtänyt venäläiskonkari Danis Zaripov sai tiistaina todella mieluisia uutisia.

Tuolloin selvisi, että hänen saamansa doping-rangaistus lyhenee kahdesta vuodesta kuuteen kuukauteen ja sen myötä hän saa palata tositoimiin halutessaan jo huomispäivän aikana.

Edessä onkin siis mitä todennäköisimmin paluu takaisin KHL-kaukaloihin ja lisäksi hän tullee taistelemaan myös paikasta Venäjän olympiajoukkueessa, edellyttäen, että Venäjä ylipäätään nähdään olympialaisissa.

Vaan ei ollut kovinkaan kaukana, että Zaripov olisi pelikieltonsa aikana solminut sopimuksen NHL:ään ja pelaisi siis nykyisin siellä. Hän nimittäin sai New York Rangersilta sopimustarjouksen, mutta tuossa vaiheessa liiga ei antanut hänen allekirjoittaa sitä.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Kun taas liiga antoi mahdollisuuden sopimuksen allekirjoittamiseen, Rangers ei ollut enää kiinnostunut.

Zaripov kertoi asiasta venäläistoimittaja Igor Eronkolle.

36-vuotias laituri kertoo saaneensa hiljattain myös tryout-tarjouksen St. Louis Bluesilta, mutta se ei tiettävästi kiinnostanut häntä.

Zaripov on pelannut viimeiset neljä kauttaan KHL-jätti Metallurg Magnitogorskissa, joten se lienee kaikkein potentiaalisin vaihtoehto hänen tämän kauden seurakseen. Toki mistään ei ole kuulunut sellaista tietoa, etteikö myös NHL voisi olla edelleen vaihtoehto.