Vegas Golden Knightsin aloitus NHL-kaukaloissa on ollut monivaiheinen ja tapahtumarikas. Se aloitti kauden laajennusjoukkueeksi historiallisen hyvin, vaikka se kärsi jo alkukaudesta monista ja taas monista ongelmista.

Loistavan alkukauden jälkeen Vegasin tahti on alkanut hidastumaan. Se on muun muassa hävinnyt edellisestä kuudesta ottelustaan neljä, maalierolla 18-23.

Vegasin alkukauden suurin ongelma on ehdottomasti ollut tolppien välissä. Ensiksi ykkösvahtina toimiva Marc-Andre Fleury kärsi loukkaantumisen, minkä vuoksi maalinsuulle pääsi vastikään hankittu Malcolm Subban.

[readmore from=”suomalaiset”]

No, pian myös Subban kärsi loukkaantumisen, joten tolppien väliin iskettiin kolmosvahti Oscar Dansk. Kuinka ollakkaan, pian Dansk teki seuraa Fleurylle ja Subbanilla, joten kyllä, maaliin joutui nelosvahti Maxime Lagace.

Viime yön turpakäräjissä Edmonton Oilersia vastaan Lagace ei kuitenkaan esiintynyt edukseen parhaalla mahdollisella tavalla, joten Vegasin maalille iskettiin kesken pelin Dylan Ferguson, joka on siis Golden Knightsin viitosvahti.

Täten, vaikka kautta on pelattu vasta noin neljännes, on Vegasin maalilla nähty jo käsittämättömät viisi maalivahti, joista suurin osa on kaiken lisäksi onnistunut työssään loistavasti.