Viime kesänä kahden vuoden mittaisen ja yhdeksän miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen Vegas Golden Knightsin kanssa rustannut Vadim Shipatshev päätti torstaina jäädä eläkkeelle NHL:stä. (Lue tästä lisää.)

NHL:ssä vain kolme peliä tällä kaudella tehoin 1+0 pelannut Shipatshev lähetettiin Golden Knightsin toimesta AHL:ään, kun miehen otteet eivät vakuuttaneet NHL-seuran johtoa.

KHL:ssä hirmutehoja viime vuosina takonut venäläispeluri ei kuitenkaan nöyrtynyt matkaamaan AHL:ään, vaan kieltäytyi kokonaan ilmoittautumasta AHL-seura Chicago Wolvesin riveihin.

Golden Knights asetti Shipatshevin siitä syystä pelikieltoon, eikä taiturimaista hyökkääjää olla nähty kaukalossa sen koommin.

Pelikielto oli Shipatsehville vikatikki, ja 30-vuotias peluri ilmoitti halustaan palata takaisin KHL:ään. Tämä ei kuitenkaan käynyt Golden Knightsille, ellei tähtihankinta maksa takaisin kesällä saamaansa kahden miljoonan dollarin allekirjoitusbonusta.

Hankalaan tilanteeseen odotettiin viimeiset kaksi viikkoa ratkaisua, ja nyt vihdoin Shipatshev sai NHL:n eropaperit kuntoon. Hän suostui myös samalla maksamaan allekirjoitusbonuksen kokonaisuudessaan takaisin NHL:n tulokasseuralle.

”Misset pelaa”?

Mikä oli sitten syy Shipatshevin lähettämiseen AHL:ään, antoihan mies näyttöjä vain pelkästään kolmen ottelun verran, ja ampui niissä kuitenkin yhden maalinkin.

Las Vegas Sun -lehden toimittaja Jesse Granger tiedusteli Golden Knightsin GM:ltä George McPheeltä syytä Shipatsehvin AHL-komennukseen, ja vastaus oli hyvin selkeä.

– Shipatshev ei vain ollut tarpeeksi hyvä. Hän oli joukkueen surkein keskushyökkääjä, eikä hän halunnut tehdä töitä kehittyäkseen paremmaksi AHL:ssä, McPhee oli sanonut Grangerin haastattelussa.

– Hänen täytyi sisäistää NHL-peliä lisää, sekä tehdä töitä pelinopeutensa kanssa. Me olimme valmiita tekemään töitä hänen kanssaan. Hän olisi tarvinnut vain hieman lisää aikaa nähdä, pystyykö hän tottumaan Pohjois-Amerikan nopeaan peliin pienessä kaukalossa. Mutta hän ei kuitenkaan ollut valmis tekemään niin, NHL-pomo jatkoi.

Shipatshevin takaa kokoonpanosta tuli lukuisia innokkaita nuoria pelaajia, jotka lopulta ansaitsivat pelata enemmän kuin venäläistaituri.

– Se kuka pelaa hyvin, pelaa. Hänen täytyi päästä pelaamaan, ja me olimme valmiita antamaan hänelle mahdollisuuden pelata Chicago Wolvesissa, ja tarjoamaan hänelle lisää aikaa tottua, mutta hän ei vain halunnut tehdä sitä. Se on ihan ok. Hän ei allekirjoittanut sopimustaan AHL:n takia, joten ei tämän ole maailmanloppu, McPhee taustoittaa.

Golden Knightsilla huhuttiin edellisinä päivinä olevan valmis vaihtokauppa, missä he olisivat lähettäneet Shipatshevin toiseen NHL-seuraan. Siirto kuitenkin kariutui venäläispelurin toimesta.

– Löysimme toisen vaihtotarjouksen NHL:stä, mutta hän ei halunnut jäädä NHL:ään. Hän halusi palata kotiinsa, McPhee paljastaa.