Montreal Canadiensin peli on perustunut jo pitkään siihen, että maalivahtina toimiva Carey Price on torjunut kaiken otettavissa olevan ja muu joukkue on yrittänyt tehdä enemmän maaleja kuin vastustaja.

Price on kuitenkin tavallinen kuolevainen. Hän on nimittäin torjunut tällä kaudella 11 ottelua tilastoin 87,7/3.77. Voittojakin hänellä on vasta kolme kappaletta.

Kaiken lisäksi Price on tällä hetkellä loukkaantuneiden pelaajien kirjoilla. Normaalisti tällä olisi Canadiensin peliin negatiivinen vaikutus, mutta koska tähtivahti on pelannut alkukauden alta lipan, ei se ole juurikaan näkynyt tuloksissa.

Kakkosvahtina toimiva Al Montoya nimittäin aloitti joukkueen maalilla lauantaina ja päästi selkänsä taakse neljä maalia 23 laukauksesta. Tahti siis säilyi Canadiensin suhteen melkoisen normaalina.

Tämä sai myös riittää Canadiensin päävalmentajana toimivalle Claude Julienille, joka päätti antaa seuraavassa ottelussa kolmosvahtina toimineelle Charlie Lindgrenille näytönpaikan. Hän sai kuulla vahtivuorostaan vasta pelipäivän aikana.

Lindgren ei myöskään pettänyt Julienin luottamusta, vaan hän torjui Canadiensille 2-0-voiton Chicago Blackhawksia vastaan. Voitossa oli myös jotakin historiallista, sillä Canadiens oli voittanut edellisen kerran Chicagossa 27. helmikuuta 2002!

Lindgren sai myös seuran kapteeni Max Paciorettyltä valtaisat kehut loistavasta työskentelystään.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Tämä oli erittäin hyvä voitto ja kaikki alkoi Lindgrenin tekemisistä. Se ensimmäisen erän torjunta takanurkalta, pari kolme torjuntaa toisessa erässä… Kun näemme, että maalivahti tekee tuollaisia torjuntoja, me kenttäpelaajatkin uskallamme laittaa vähän lisää jalkaa kaasulle. Hän pelasi aivan mahtavasti, Pacioretty kehui NHL.com:n mukaan.

Myös Lindgren oli luonnollisesti tyytyväinen otteisiinsa. Hän kertoi valmistautuneensa peliin täysin normaalisti, eikä hän muuttanut mitään omista pelipäivän rituaaleistaan.

– Valmistauduin parhaani mukaan niin kuin pelaisin ja sitten kävi käsky kentälle. Tunsin olevani valmis peliin alusta alkaen. Kun sain ensimmäisen torjunnan, pääsin hyvin mukaan peliin. Tämä oli erittäin hauska ottelu, Lindgren kertoi.