Montreal Canadiens pelasi nyt toisen perättäisen ottelunsa ilman ykkösvahtiaan Carey Pricea, joka on alkukauden pelillisten ongelmien lisäksi tällä hetkellä loukkaantuneena.

Joukkueen edellisessä ottelussa Pricea, jota pidetään etenkin Pohjois-Amerikan suunnalla maailman parhaana maalivahtina, tuurasi kakkosvahti Al Montoya, joka torjui vierasottelussa Anaheim Ducksista 5-4-jatkoaikavoiton.

Siinä, missä edellisessä ottelussa omiin meni siis peräti neljä, nyt niitä ei mennyt ainoatakaan. NHL-debytantti Charlie Lindgren, joka siis pelasi vasta NHL-uransa neljännen ottelun, jatkoi taipalettaan maailman kovimmassa kiekkoliigassa täydellisimmällä mahdollisella tavalla – pelaamalla nollapelin.

23-vuotiaan yhdysvaltalaisvahdin uhriksi joutui Chicago Blackhawks, joka tulitti kiekon huimat 38 kertaa Lindgreniä kohti, onnistumatta ohittamaan tätä kertaakaan.

Lindgrenin useiden näyttävien torjuntojen joukkoon mahtui muun muassa tämä koppi:

Itse ottelu päättyi Canadiensin 2-0-voittoon, kiitos Lindgrenin erinomaisten otteiden sekä Jonathan Drouinin ja Joe Morrowin päätöserässä iskemien maalien.

Drouinin iskemä avausmaali tarkoitti samalla sitä, että Blackhawks-vahti Corey Crawfordin nollaputki päättyi 141 minuutin ja 54 sekunnin pelaamisen jälkeen. Hän oli ennen Canadiens-peliä nollannut Philadelphia Flyersin ja Minnesota Wildin.

Mutta takaisin Canadiens-vahtiin.

Lindgren pelasi NHL-uransa ensimmäisen ottelunsa kaudella 2015-16, kun hän pysäytti 26 torjunnallaan Carolina Hurricanesin, Canadiensin voittaessa ottelun lukemin 4-2.

Seuraavaa mahdollisuuttaan hän joutui odottaa lähes vuoden verran, sillä toinen ja kolmas NHL-startti tulivat kuluvan vuoden huhtikuussa. Ensiksi hän pysäytti 4-1-voitossa Detroit Red Wingsiä vastaan 31 laukausta ja muutamaa päivää myöhemmin hän torjui joukkueelleen 3-2-jatkoaikavoiton Florida Panthersista, pysäyttäen 25 kutia.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Lindgrenin, jota ei olla koskaan varattu NHL:ään, torjuntaprosentti tähän mennessä pelatuista NHL-otteluista onkin mykistävä 96,00 ja hän on siis voittanut kaikki pelaamansa ottelut.

Nähtäväksi jääkin, miten pitkään Canadiens voi roikottaa kevään 2016 yliopistomestaria AHL:ssä, ennen kuin jokin seura haluaa hänet väkisin riveihinsä, vaikkakaan otteet AHL:n puolella eivät ole olleet kuluvan kauden aikana kovinkaan kaksisia.

Mitä todennäköisimmin Lindgreniä odottaa jo aivan lähiaikoina komennus takaisin farmin puolelle, sillä Pricen loukkaantuminen ei ole vakava ja siten poissaolojakso on jäämässä lyhyeksi.