Suomen maajoukkueen GM:nä toimiva Jere Lehtinen vastaili Leijonat.com:n kysymyksiin Karjala-turnaukseen valitusta joukkueesta.

Yhdeksi puheenaiheista nousi puolustaja Jyrki Jokipakka, jolle viime kausi oli todella vaikea Pohjois-Amerikassa. Hän joutui ensiksi Calgary Flamesissa joukkueen huonojen suoritusten vuoksi katsomoon, ja kun sinä aikana voittoja alkoi tulla, joutui suomalainen ikään kuin tulosten uhriksi.

Lopulta Jokipakka kaupattiin pelaajasiirtojen takarajalla Ottawa Senatorsiin, mikä ei auttanut tilannetta yhtään. Kun myöskään kuluvan syksyn tryout-sopimus Washington Capitalsiin ei tuottanut tulosta, palasi suomalainen takaisin vanhalle mantereelle.

Toistaiseksi siirto onkin ollut eittämättä hyvä asia Jokipakan kannalta. Hän on saanut HK Sochin paidassa reippaasti vastuuta ja tehnyt yhdeksään pelaamaansa KHL-otteluun tehot 1+2.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Olemme seuranneet häntä paljon. Hänellä viime kausi ei ollut sellainen kuin hän olisi halunnut. Ei tullut millään pelejä alle, joten nyt on ollut hieno huomata, että hän on päässyt isoon rooliin, Lehtinen kommentoi Leijonat.comille.

Lehtinen näkeekin selvästi, ettei Jokipakan paikka ole Suomessa, vaan hän kuuluu rapakon taakse.

– Me tiedämme, että hän kuuluu NHL:ään. Hän hakee uralleen nyt uutta ”buustia”, joka vie mahdollisesti takaisin Pohjois-Amerikkaan.

Leijonille Jokipakan paluu Suomeen kuitenkin kelpaa, sillä kun NHL-pelaajat loistavat poissaolollaan Pyongchangin olympialaisissa, ovat Jokipakan kaltaiset pelaajat turnauksessa arvossa arvaamattomassa (olettaen hänen selvittävän tiensä joukkueeseen).