Jääkiekko on Yhdysvalloissa vasta se neljänneksi suurin urheilulaji. Edelle kiilaavat selvällä erolla amerikkalainen jalkapallo, baseball sekä koripallo.

Koripallon ja jääkiekon yhdistävä tekijä on toki se, että NBA:ta ja NHL:ää pelataan molempia areenoilla, joten katsojaluvut paikan päällä ovat samaa luokkaa. Erot syntyvät kuitenkin tv-sopimusten ja tv-katsojien myötä.

NHL:n komissaari Gary Bettman on yrittänyt nostaa jääkiekon suosiota Yhdysvalloissa useilla paikkakunnanvaihdoksilla ja laajennusjoukkueilla. Nykyään maailman parasta jääkiekkoa pelataan muun muassa Las Vegasissa, Pohjois-Carolinassa, Floridassa, Ohiossa, Tennesseessä ja niin edelleen.

Sen myötä Yhdysvalloissa naisjääkiekko otetaan nykyään yhä vain vakavammin. Vuonna 2015 maahan perustettiin naisten oma NHL, NWHL, joka pyörii neljän joukkueen voimin.

Nyt myös yksi NHL-joukkue, tarkemmin sanottuna New Jersey Devils, on halunnut auttaa naisjääkiekon nousua maassa.

NWHL:ssä (National Women’s Hockey League) on pelannut sen perustamisesta lähtien joukkue nimeltä Metropolitan Riveters, joka pitää siis majaansa New Jerseyn osavaltion Newarkissa – siis samaisessa kaupungissa, kuin Devils.

[readmore from=”suomalaiset”]

Nyt Devils haluaakin auttaa Rivetersin todelliseen lentoon, tarjoamalla sille avustusta nettisivujen, sosiaalisen median ja ottelutapahtumien suhteen. Riveters pelaa ottelunsa pääasiassa Devilsin harjoitushallissa.

Joukkueet järjestivät viikonloppuna myös yhteisen tapahtuman, kun sekä Riveters että Devils pelasivat saman päivän aikana molemmat kotiottelunsa Prudential Centerissä.

– He markkinoivat heitä (Riveters) kuin sisarusjoukkuetta. Kaikki asiat nettisivuilta sosiaaliseen mediaan, lähetyksiin ja areenaan, ”you name it”. He auttavat heitä jatkossa todella paljon, NWHL:n komissaari Dani Rylan kertoi Associated Pressille.