Vegas Golden Knights on nyt pelannut seurahistoriassaan yhdeksän ottelua ja se on täysin käsittämättömästi voittanut niistä yhtä vaille kaikki.

TSN:n huippuarvostettu toimittaja Bob McKenzie on vuosikymmeniä kestäneellä urallaan todennut useaan otteseen, ettei NHL:n runkosarjan kahdesta ensimmäisestä viikosta kannata päätellä oikeastaan mitään, mitä tulee joukkueiden keskinäisiin voimasuhteisiin.

Sen sijaan hänen kokemustensa mukaan kolmas viikko alkaa antaa jo osviittaa ja neljäs viikko kertoo todellisen kuvan.

Moni varmasti ajatteli juuri Golden Knightsin kohdalla, että kyse oli alkuhuumasta, kun joukkue marssi alkuun voitosta voittoon. Lopulta todellisuuden uskottiin iskeneen vasten kasvoja, kun historiansa neljännessä ottelussaan se hävisi kotona Detroit Red Wingsille 3-6-lukemin.

Vaan mitäpä vielä, sen jälkeen nevadalaisseura on voittanut neljä ottelua putkeen, eikä hidastumisesta ole tietoakaan.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä joukkueen mahtivireen joutui kokea vieraaksi saapunut Colorado Avalanche, sillä VGK kuritti vastustajiaan peräti 7-0-lukemin.

Isänniltä kahden tehopisteen iltaa viettivät David Perron (1+1), James Neal (1+1) Cody Eakin (0+2) sekä Nate Schmidt (0+2). Myös kaukaloihin loukkaantumisensa jälkeen palannut suomalaishyökkääjä Erik Haula onnistui maalinteossa, kun hän viimeisteli joukkueensa kuudennen osuman ylivoimalla päätöserässä.

XTRA Athletics

@xtraathletics
Yes.. yes.. I would like a six-pack.. - Erik Haula. Knights lead 6-0! #VegasBorn

Vielä avauserän jälkeen tällaisia murskajaisia ei osannut kuvitella yksikään, sillä Avalanche hallitsi ottelutapahtumia niukasti ja tilanne taululla oli ensimmäisen kaksikymppisen jälkeen 0-0. Toiseen erään Golden Knights tykitti kuitenkin neljä häkkiä, ja vaikka kokonaisuudessaan laukaukset menivät vieraille 32-21, ei voittajasta ollut minkäänlaista epäselvyyttä.

Maali-iloittelusta huolimatta ottelun ehdoton ykköstähti oli NHL-uransa ensimmäisen nollapelinsä pelannut ruotsalaisvahti Oscar Dansk, joka siis pysäytti kaikki 32 häntä kohti ammuttua laukausta.

[readmore from=”suomalaiset”]

Vielä vajaa viikko sitten Dansk ei ollut pelannut ainoatakaan NHL-ottelua, mutta Marc-Andre Fleuryn ja Malcolm Subbanin loukkaantumisten myötä hän kantaa nyt torjuntavastuun Syntisessä kaupungissa.

Tähän mennessä hän on pelannut reippaat kaksi ottelua, kohdannut niissä 74 laukausta ja päästänyt selkänsä taakse ainoastaan kolme kutia. Viime yön näytöksen jälkeen hänen torjuntaprosenttinsa onkin huikea 96,10.

Puheet siis uuden maalivahdin hankkimisesta voitaneen lopettaa viimeistään tässä vaiheessa.